Recenze filmu Operace Poštmistr

65%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
Kocka_11
Kocka_11
702 bodů
8
To čo som chcel, som presne aj dostal. Nášľapanú, akčnú, komediálnu jazdu s vojnovou tématikou a výborným obsadením. Guy Ritchie proste vie čo robí a svoje remeslo zopakoval aj v tomto prípade. Film má síce 2 hodiny no musím povedať, že som sa ani minútku nenudil. Tempo šľapalo jedna radosť nielen vďaka výborne natočenej akcii, ale aj dobre zvolenej hudbe či vizuálu filmu. Osobne si myslím, že Ministry of ungentlemanly warfare je veľmi príjemným akčným prekvapením, pri ktorom je ale škoda, že vďaka neúspechu v kinách pravdepodobne upadne do zabudnutia. Odo mňa si ale aj tak odnáša solídnych 8/10 a radí sa do silného nadpriemeru.
vložtemaso
136 bodů
6
HANEBNÝ PANCHARTI ZE ZARY
Všechno se snaží vypadat jako Tarantinovi Pancharti. Druhá světová válka tam je, náckové taky, nesourodá skupina hláškujících hrdinů, rádoby westernové záběry, násilí… Všechny prvky Panchartů splněny. Jenomže dohromady to dává dobře koukatelnou, technicky hezky natočenou, ale neoriginální kopii, ze které je na míle vidět, že je kopie.

Jako pozadí k žehlení na středeční podvečer a katalogový titul pro streamovací službu (Prime) naprosto v pohodě. Pokud ale čekáte film srovnatelný s Tarantinem, zklamání je nevyhnutelné.

Je to jako sako ze Zary – snaží se vypadat jako od Lagerfelda, splňuje všechny prvky typické pro Lagerfelda, ale přesto je na něm cítit, že je to víceméně horší kopie. I tak se ale dá v klidu nosit a ve výsledku není vůbec špatné. Jen skoro jistě po pár letech zapomenete, že jste ho kdy měli, a když si přeci jen vzpomenete, bude vám to jedno.