Nabídka

89%
Nabídka
Strhující seriál Nabídka (The Offer) odhalující zákulisí vzniku jednoho z nejikoničtějších filmů všech dob, Kmotr. Sledujte dramatické události, které provázely produkci tohoto filmového klenotu, a zjistěte, jakou roli sehráli producent Albert S. Ruddy, režisér Francis Ford Coppola a další klíčové osobnosti. Seriál nabízí fascinující pohled na komplikovanou cestu k natočení filmu, který navždy změnil dějiny kinematografie.




Chrustyn
Chrustyn
43 674 bodů
6
Miniserie, která měla všechny předpoklady, mě strhnout. Přeci jen natáčení jednoho z nejdůležitějších a nejlepších filmů všech dob, bylo opravdu divoké a filmové/seriálové zpracování se přímo nabízelo. Bohužel seriál se zaměřuje na moc věcí a postav a ne vše je dostatečně poutavé a některé části jsem bral vyloženě jako výplň. Herecky skvělé, výpravou perfektní ale vše poutavé a podstatné by se vešlo do 5 - ti dílné série úplně s přehledem.
avenis
avenis
10 978 bodů
8
Po prvním shlédnutém dílu jsem si napsala dvě slova. Sonda, pitva. Zdálo se mi to takové nicneříkající, užvaněné a nezajímavé. Sonda do práce v produkci a pitva filmu Kmotr. Potom už to začalo být zajímavější. Když příběhová realita zobrazila část budoucího filmu, to mě zaujalo. Myslím tím scénu v bistru, kde mafián Colombo loví zbraň zpoza splachovací nádržky. Zanedlouho mě děj vtáhnul a jednotlivé peripetie dodávaly chronicky známému filmu novou přidanou hodnotu. Líbilo se mi, že většina známých scén byla jen slyšet a původní lokace se sice objevily, ale bez imitace samotného natáčení. Takže nedocházelo ke "znesvěcení". Naopak z filmu si autoři seriálu vypůjčili prolínání dvou paralelních dějů a prostřihy mezi nimi. Myslím tím "kmotrovský" křest malého Michaela Rizziho kontra vraždění Michaelových nepřátel a seriálové prostřihy z natáčení přeslavné scény atentátu na Dona Corleona na popravu nepřítele filmu, mafiána Joe Galla. Také Colombův plán, jak nechá svého syna vystudovat práva a pak jej vidí jako senátora nebo guvernéra, to známe z úst Dona Corleona, protože totéž si přál pro Michaela. Tedy seriál je opravdu dobrý a milovníci Kmotra jej budou milovat. A dozvědět se, jak to chodí v produkci filmu taky není k zahození.
Richard K
Richard K
8 429 bodů
10
Jj, udělat parádní film je vždy o řadě překážet, ale zajímavé je i pozadí vzniku knihy. Jak to většinou bývá, stačí polibek múzy, nebo popostrčení chápavé manželky. Sledovat řetěz událostí, které nastanou při realizaci nápadu natočit film, je neskutečně poutavé a je super o tom něco vědět. Co se formy týče, tak není co řešit, spousta šibalských scén, jako ta se čtením scénáře mafiánem Colombem je kořením děje, herci jsou dobře vybraní , oceňuji snahu, aby zásadní postavy byly podobné "originálu". Dojde i na vztahy, nejen ty pracovní ( producenta si nikdy neberte 😉,) , či s mafiány a to vše ve svižném tempu. Tady letí palec nahoru 👍

Dodatečné informace

Původní název:
The Offer (více)
  • USA Nabídka
  • USA The Offer
  • USA Az ajánlat
  • USA La oferta
  • USA Пропозиція
  • USA 教父秘辛
  • USA ジ・オファー/ゴッドファーザーに賭けた男
Premiéra v ČR:
28. 4. 2022
Distributor:
Paramount Pictures
Země původu:
USA, Velká Británie, Itálie, Kanada
Knižní předloha:
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch