Mnichov: Na prahu války

59%
Mnichov: Na prahu války

Podle mezinárodního bestselleru Roberta Harrise. Je podzim 1938 a Evropa stojí na prahu války. Adolf Hitler se chystá napadnout Československo a vláda Nevilla Chamberlaina zoufale hledá mírové řešení. Ve stále napjatější atmosféře odjíždějí britský úředník Hugh Legat a německý diplomat Paul von Hartmann na mimořádnou konferenci do Mnichova. Po zahájení rozhovorů se oba staří přátelé ocitnou uprostřed vysoké politické hry, při které visí ve vzduchu velmi reálné nebezpečí. Celý svět napjatě sleduje, jestli se podaří zabránit válce. A pokud ano, tak za jakou cenu?




Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
4
Začne to jako celkem poutavý thriller, ale zvrtne se to do něčeho, co by chtělo být závažnější. V tu chvíli nastoupí nuda a na povrch vylezou nepřesvědčivé výkony a hlavně tápající scénář.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 487 bodů
6
Předčilo to mé očekávání - škoda, že se nepodařilo zajímavěji vykreslit postavy a dát jim víc charismatu. Herci jsou na to dobří dost. Vůbec to nevnímám jako hledání omluv pro appeasement, ten dojem evokuje jen závěrečný titulek a jedna věta vyřčená v posledních pěti minutách, které tak málo navazují na zbytek filmu, jenž pracuje s ambivalencí a nejistotou, že bych skoro hádal, že jde o nějakou ex post úpravu, aby film výsledný dojem míň znepokojivě. Rozhodně by to taky nemuselo mít přes dvě hodiny. 3 a1/2
hanys_
hanys_
18 781 bodů
0
Spíš podprůměrný špionážní thriller (s bídou na 2 hvězdy), kterému ale ještě navíc láme vaz to trapné ohýbání historie, kdy se z nebohého Chamberlaina dělá prvotřídní stratég, který strašně s Hitlerem vyběhl. Až do žánru přibude sci-fi, tak hvězdu přidám.

Dodatečné informace

Původní název:
Munich: The Edge of War (více)
  • Velká Británie Mnichov: Na prahu války
  • Velká Británie Munich: The Edge of War
  • Velká Británie L'Étau de Munich
  • Velká Británie Monaco - Sull'orlo della guerra
  • Velká Británie München – Im Angesicht des Krieges
  • Velká Británie Munich
  • Velká Británie Múnich en vísperas de una guerra
Premiéra v ČR:
21. 1. 2022
Distributor:
Netflix
Země původu:
Velká Británie, USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch