Drsný město

62%
Drsný město
Mezi zkorumpovanými kolegy a uprostřed války marseilleských gangů musí vzít poctivý policista věci do vlastních rukou, aby ochránil svůj tým. (Netflix)



Recenze: Drsný město

Kinobox.cz
70%

I aktuální Drsný město je (zcela nepřekvapivě) další esenciální "marchalovkou". Opět se totiž ocitáme ve světě organizovaného zločinu a protřelých fízlů, kteří však mají k čestným a vzorným představitelům zákona vesměs hodně daleko. I ti nejpoctivější z nich si totiž občas chtě nechtě při cestě za svým (ušlechtilým?) cílem musí trochu ušpinit ruce. Ovšem naprostá většina postav Drsnýho města o nějakou poctivost či vznešené cíle rozhodně příliš neusiluje.


Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
6
Olivier Marchal je takový francouzský Michael Mann, jen se více zaměřuje na (nepříliš zajímavé) postavy než akci a děj a přesně to je hlavní problém, který s jeho filmy mám. Postavy jsou temné a málokdy čistě kladné, akce je minimum a děj komplikovaný a pomalu plynoucí. Toto splňuje i Rogue City. Je fajn vidět, že se stále točí staromilské filmy, které jako by vypadly ze 70. let, ale pokud Vás nezajímají postavy, ani to jak to s nimi dopadne, je to problém. A občasná realistická akce, to nezachrání.
JasonCZ
JasonCZ
23 375 bodů
8
Frantici umí natočit super krimi-thriller! Pěkně to ti fizlove schytali, nemaj si hrát na gangstery 😂😂
Richard K
Richard K
8 416 bodů
8
Nekompromisní krimi gangsterka, kde má špínu za nehty úplně každý. Výborné herecké obsazení koresponduje s akčním dějem,kde je čas i na lidská dramata. Doufám, že bude dvojka.

Dodatečné informace

Původní název:
Bronx (více)
  • Francie Drsný město
  • Francie Bronx
  • Francie Banden von Marseille
  • Francie Drsné mesto
  • Francie Rogue City
Premiéra v ČR:
30. 10. 2020
Distributor:
Netflix
Země původu:
Francie
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch