Moře klidu

72%
Moře klidu

Zemi dochází voda a tak se skupina vědců vydává na opuštěnou výzkumnou stanici na Měsíci vyzvednou neznámé vzorky 





Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
4
Pokud by to přešlo do hororového sci-fi béčka, bylo by to fajn, ale vzhledem k tomu, jak se seriál snaží tvářit seriózně, absolutně nefunguje.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 408 bodů
8
Na Zemi je katastrofické sucho a na Měsíci je něco, co by mohlo lidstvu pomoct. Ale jako obvykle je tu jedno velké ale. Seriálový sci-fi thriller jihokorejských tvůrců, kteří sice viditelně čerpali scénograficky i dějově z nejrůznějších sci-fi snímků napříč desetiletí, ale poskládali to vše tak šetrně, že se děj vyvíjí zcela smysluplně. Tím má příběh v každé seriálové části čím překvapit. Intenzivnost dějového vývoje je tak neoddiskutovatelná. To nebývá často. Seriál se v úvodní části hbitě pustí do centra problematiky a poté nám jsou, v poslední době tolik populární retrospektivou, vysvětleny dané sounáležitosti. Vše je řízené charaktery postav, což krásně funguje a to obzvlášť, když se stále jde k věci a zbytečně se stopáž nenatahuje zbytečnostmi. Celé je to zpracované na základě stejnojmenného krátkého filmu režiséra, který stojí i za tímto seriálem. Za zajímavost jistě stojí, že hudba do soundtracku byla nahrána v Praze. Ale jo, vlivem výše zmíněného použití známých motivů se některé dějové části mohou zdát předvídatelné, ale to nic nemění na faktu, že Jihokorejci své seriály umí daleko lépe, než američtí.
Richard K
Richard K
8 416 bodů
6
Generické scifi s prvky hororu s dobrou zápletkou, dějem, ale občas logika kulhá. Ústředním motivem je tajný výzkum, probíhající na vesmírné stanici na Měsíci, který má zajistit lidstvu vodu. Jenže,jak to už známe z mnoha jiných zpracování, dost se to zamotá a i když to z počátku vypadá na pohodu, vše co se může zvrtnout, se zvrtne. Objeví se i "vetrelec" a mrtvoly. Prolínání hororových prvků se sci-fi je slušné, děj je vcelku svižný a epizody rychle plynou. Jen se začínají objevovat hrubky v dramatizaci, nějaké to podivné chování lidí v rámci děje na stanici a mírná rozpačitost v některých akčních scénách. Celkově solidní seriál, jen se nějak nedostavil dojem "high tech" podívané.

Dodatečné informace

Původní název:
고요의 바다 (více)
  • Jižní Korea Moře klidu
  • Jižní Korea 고요의 바다
  • Jižní Korea Goyoeui bada
  • Jižní Korea The Silent Sea
Premiéra v ČR:
25. 12. 2021
Distributor:
Netflix
Země původu:
Jižní Korea
Knižní předloha:
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch