Trojúhelník smutku

73%

Komentáře a recenze 34

Dle počtu bodů
Floridsky
4 376 bodů
6
Točený hodně na efekt. Celou dobu jsem jim přál, aby ztroskotali a když k tomu došlo, filmu došel dech. Část na ostrově zdlouhavá a nedotažená.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
6
Den je úspěšnej jenom když sem vatu vydělal Many maikin,many,many maikin Všechny kolem sebe Bych sežral jak kanibal. 👉 Sem mladej zmrd Celej svět mi leží u nohou A ty co ještě ne Tak ty brzo budou jou Ty co si myslej Že je můžou živit rapy Těm rozbil huby Střepy zamotal do izolepy.. jak by to nejlépe popsal průměrný český Jarda z hospody; zkurvení kapitalisti z usa!!, tak i já se přikláním, že tohle byla zajímavá sonda do hlubin každé filipínské hajzlbáby, prodavačky za kasou v kaufu, popelářů a uklízeček v cikánské spalovně, co se rojí v kopu hoven zazobaných boháčů, podnikatelů, manažerů, investorů, babišů, inovátorů, politiků, slavných hvězd a tak dále. ecetéra ecetéra. Na mě to bylo stejný mokačíno, jako minulý špás [Menu (2022)], ale moc mě to teda nebavilo. Symbolicky si všichni naserem do kalhot, a nablijem do sklenky, ámen. Ruský král hoven na hrad!
Hroty Algernona
Hroty Algernona
3 401 bodů
8
Skvěle zkonstruovaný komentář naší společnosti, který má hromadu povedených point, k tomu je to užasně vtipné. Avšak na můj vkus, až moc do očí bijící a očividné, kdy se mi začali ty postavy strácet a viděl jsem jen snahu něco říct pomocí figurek. Ale nebylo to až tak zásadní, takže i přesto krásná pecka.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 865 bodů
8
Nejvíc mě bavily ty chytré pasáže – jak si pečlivě hlídají vyhrazená místa vpředu, aby se pak dívali na promo – všichni jsme si rovni. Östlund se s tím nemaže a nefandí nikomu. I když se chvíli zdá, že jede levicový tažení proti bohatým, tak prr, vůbec. Moc chutná každému. Za mě lehká inflace blinkajících pasáží, protože na tom není nic třeskutě vtipného, kromě té části, jak se všichni snažili zuřivě předstírat, že jsou OK. Pak super vychytávky, milované zesnulé manželce sundám ty brilianty, páč to fakt stálo majlant. A podobné další třaskavě nemilosrdné scény. Včetně závěrečné pointy. Dost dobrý, ale kvůli délce se nepodařilo udržet tempo.
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
7
Östlund pokračuje ve své kritice společnosti a tentokrát si vybral na paškál (ne)rovnost ať už mezi mužem a ženou nebo jednotlivými společenskými třídami. Divákům ukazuje, že špatní nejsou jen ti bohatí, ale i mezi chudšími, kteří se sami rozhodli jít do určitých pozic. Osobně bych filmu ubral asi půlhodinu, aby to bylo svižnější, jinak šlo o velmi přesnou společenskou satiru nebo možná zrcadlem, protože to bylo víceméně přesné. Natočené to bylo dobře, ale v mnoha chvílích jsem se nudil. Hodnocení: 70 %
Edward
Edward
2 487 bodů
7
7/10
Hare77
Hare77
2 051 bodů
8
První dvě povídky super. Třetí odebírá potencionální devítku.
Steven47
Steven47
1 361 bodů
8
Vtipný, chytrý a podnětný. Co víc si vlastně od podobného filmu přát. Pasáž na lodi je perfektní a její zakončení vlastně asi nemohlo být lepší. Jednoznačně jedna z nejlepších scén, kterou jsem tenhle rok viděl. Po pomyslném vrcholu nicméně přijde mírný sešup a celá část na ostrově působí najednou mdle, a i když má svoje momenty a furt mě bavila, tak se postupně začne točit v kruhu, a i samotné zakončení je v kontextu filmu víceméně obyčejné. Úvodní minuty navíc představí dvojici postav, která následně víceméně zapadne mezi zbytek a kdyby v úvodu byl kdokoliv jiný, (ne)fungovalo by to úplně stejně. Zřejmě šlo o záměr, ale přišlo mi to docela zvláštní. Proto nemůžu dát plný počet, ačkoliv jinak mám pro režiséra za jeho společenský komentář jenom slova chvály. Konverzace Američana s Rusem na potápějící se lodi, kde většina pasažérů leží na chodbě mezi zvratkami, je geniální. A takhle by se vlastně dal popsat téměř každý dialog, který na palubě proběhne. Režisér se navíc vyžívá v absurditě, takže se nic neodbude rychle, ale každá situace je natažená, jak jen to jde, viz debata o placení na začátku. Samozřejmě na každého bude humor fungovat jinak, což bylo konec konců krásně vidět v sále, kdy se někdy smáli všichni a někdy pouze pár jednotlivců. Byť tedy mám několik výhrad, tak na mě Trojúhelník smutku dost zapůsobil a v hlavě mi určitě zůstane dlouho, což je nakonec nejdůležitější. 8/10
Foltest
Foltest
1 304 bodů
6
Trojúhelník smutku je originální snímek, který svým přesným popisem naší společnosti vystupuje z tradičního filmového mainstreamu. Nedá se mu také upřít humorná stránka, což kvituji. Snímek je možná až příliš dlouhý, přesto mu lze tuto vadu odpustit, protože do zkoumání lidského charakteru se ve své ničeho se neštítící se satiře strefuje přesně. Závěrečná scéna z lodi s večeří je legendární. Kapitánovy promluvy, ta hudba do toho...film na mě v tu chvíli jednoduše skutečně působil. Díky svému netradičnímu žánru a odvahy pustit se do čehokoliv, tak Trojúhelník smutku rozhodně stojí za zhlédnutí.
filmovy.guru
filmovy.guru
903 bodů
10
I přes rozporuplnější start filmu se mi v průběhu začal dosti zamlouvat. Perfektní vyobrazení smetánky společnosti, která je prohnilá až do morku kostí, je geniálně vykonstruovanou podívanou, překonávající sebe sama každou další scénou. Ústřední, navzájem si nedůvěřující, dvojice zajišťuje plynulý chod a stupňování příběhu samozřejmě společně s ostatními postavami a mým osobním favoritem, sovětským kapitalistou a zároveň americkým komunistou :). Celková atmosféra a hudební podklad celému ději skvěle nahrává a příjemně i film polidšťuje. Ještě k tomu kapitán jachty, který po celou dobu i v přítomnosti buržoázních pasažérů má všechno absolutně na háku, je bravůrním nakopnutím zpět do reality, které o to víc umocňuje problematiku, kterou se film zaobírá. Sympatické rozdělení snímku na 3 části (z čehož vyplývá i název filmu), souběžně odpovídající aktuální a zároveň degradující mentalitě, situaci a hierarchii postav je v podstatě pouze a jen logické. Trojúhelník smutku, který vám pootevře oči ohledně světa, ve kterém žijeme, jednoznačně není podívanou pro každého, ale když tomu ten čas věnujete, budete nadšeni!