Outsider

74%
Outsider

Když je jedenáctiletý chlapec nalezený zavražděný v parku, všichni svědci a stopy vedou k jedinému člověku - kouči Terrymu Maitlandovi. Jde o veřejností i rodinou milovaného člověka, do kterého by to nikdo neřekl. A to včetně detektiva Ralpha Andersona, který dostává případ na starost a jehož syna Anderson kdysi trénoval. Případ se zkomplikuje ve chvíli, kdy se ukáže, že Anderson má přímo neprůstřelné alibi a chlapce zkrátka nemohl zabít. Maitland se postupně zaplétá do čím dál podivnější a děsivějšího vyšetřování.





Recenze: Outsider

Kinobox.cz
75%

Je tedy trochu škoda, že se Outsidera nepodařilo vměstnat do menšího počtu epizod (takových 5-7 mohlo bohatě stačit), aby se tak snadněji podařila udržet první pětinou opravdu vysoko posazená laťka. Na nejlepší kingovské adaptace tahle věc tedy asi úplně nemá, do té lepší půlky letošní seriálové nabídky se ale může postavit hrdě a se vztyčenou hlavou.


Chrustyn
Chrustyn
43 674 bodů
8
Seriál, který začíná jako vynikající temná detektivka, aby se postupně přetvářel v mysteriózní thriller/horor a byl zakončen ... no trochu podivně. Stephen King umí vytvořit zajímavé až pamětihodné postavy, stejně tak dokáže napínat a připravovat diváka na něco velkého. Bohužel už to ale neumí dobře zakončit a tak veškerá snaha vyjde trochu vniveč. Naštěstí má seriál neobvyklou a poutavou atmosféru a výborné herce, kteří zachraňují i ten hořký konec.
hanys_
hanys_
18 781 bodů
6
Mysteriózní zápletka, jak z béčkového horroru, říznutá docela solidním pokusem o temný thriller z ranku True Detective. Ben samozřejmě hodně fain, tak nějak mě ale vlastně zhruba od toho 4-5. dílu přestalo zajímat jak to všechno dopadne. Vzhledem k očekávání a tomu hypu kolem, je prostě Outsider spíš zklamání než adept do výročních žebříčků.
Wally007
Wally007
9 610 bodů
4
Bohužel se řadím mezi ty, kteří četli knížku před shlédnutím tohoto seriálu a tak nemůžu skákat nadšením jako bych možná skákal, kdybych knížku nečetl...takto musím konstatovat, jak dobře se dá skvěle napsaný thriller podělat zfilmováním... Kde začít...první díl byl skvělý, ale obsáhnul polovinu knihy a to už smrdělo průšvihem...další asi dva díly ještě držely úroveň, ale pak to šlo do kytek... Okamžik začátku konce seriálu bych viděl s uvedením H. Gibney na scénu...v knize nesmělá, ostychavá, běloška a vlastně sympaťanda vs v seriálu namachrovaná, nesympatická černoška...běžte už s tou rasovou korektností do pr...., postavě Ralfa nešlo přes to šišlání ani rozumnět...strašně moc odklonů od skvělé knížky... a poslední díl?? WTF??! Absolutní zbabrání...nelogické a směšné jednání, vrchol přijde v půlce dílů a zbytek jen patetické kecy a zbytečnosti. Strašně jsem se těšil a tak byl zklamán. Prosím už nepokračujte...

Dodatečné informace

Původní název:
The Outsider (více)
  • USA Outsider
  • USA The Outsider
Premiéra v ČR:
13. 1. 2020
Země původu:
USA
Knižní předloha:
Čeština:
Outsider je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch