Ready Player One: Hra začíná

82%
Ready Player One: Hra začíná

Děj nového filmu legendárního režiséra Stevena Spielberga je zasazen do roku 2045, kdy se svět ocitá na pokraji chaosu a kolapsu. Lidé však nalezli spásu v OASIS, rozsáhlém světě virtuální reality, který vytvořil geniální a excentrický James Halliday (Mark Rylance). Když Halliday zemře, odkáže své nesmírné bohatství prvnímu člověku, který najde Velikonoční vajíčko ukryté někde v OASIS. Odstartuje tak zběsilý závod, který pohltí celý svět. Když se k závodu o nalezení Velikonočního vajíčka rozhodne přidat nenápadný mladý hrdina Wade Watts (Tye Sheridan), je vržen do šílené, realitě na hony vzdálené honby za pokladem ve fantaskním světě mystérií, nečekaných objevů a nebezpečí. (Vertical Ent.)




Recenze: Ready Player One: Hra začíná

Kinobox.cz
70%

Ready Player One dopadl víceméně podle mého opatrného očekávání, což je dobrá i špatná zpráva. Je v něm mnoho zábavného a vzrušujícího především díky tomu, že jeho tvůrci měli obrovský rozpočet a dobré kontakty v showbyznysu. Skutečnost, že ho režíroval ten člověk, kterého jsme před 30 lety všichni zbožňovali, je jaksi upozaděná a méně důležitá...


Brenan88
Brenan88
47 160 bodů
9
Pokud milujete popkulturu,Stevena Spielberga,nebo jen filmy jako takové,tak musíte milovat i Ready Player One. Spielbergem se konečně oprostil od filmů s politickou tématikou a natočil audiovizuální pecku,kterou bude dnešní mládež milovat. Po technické stránce dokonalé a je radost sledovat rozmanitost světa OASIS. Na snímek se určitě v nejbližší době podívám znovu,protože věřím že mi spousta narážek a odkazů na mé oblíbené filmy a hry ve vší té akci unikla. Mark Rylance opět dokázal,že je pán herec a i přes menší roli předvedl maximální výkon.
Chrustyn
Chrustyn
43 674 bodů
8
Když jsem projel Spielbergovu filmografii, tak jsem si uvědomil, že mě naposledy strhl "Mnichovem" což už je 13 let. Na Ready player one jsem byl docela zvědav, už jen díky tomu, že mám rozečtenou předlohu. Kažodpádně film jde výrazně jinou cestou a soustředí se spíše na publikum v rozmezí 11 až 15 let a kniha spíše na třicátníky a čtyřicátníky, kteří také byly dětmi. Z atmosféry 80. let, kterou kniha nabízí snad na každé straně, ve filmu moc nezbylo a divák musí být hodně pozorný, aby si případných náznaků všiml. Starší diváci, tak určitě ocení celou řadu detailů, (použití Železného obra, zbraň z Vetřelců, videohry z 80. let, výrazné použití filmu Osvícení a několik osmdesátkových hitů) ale většinu filmu ocení spíše mladší, (jsou zde postavy z akce Overwatch, Halo, zbraň z Gears of War a opět celá řada dalších drobností) na které se film hodně zaměřuje celkovým vyzněním a atmosférou. Pokud se však znalci knižní předlohy nebudou zaměřovat na to, jak je film odlišný a občas možná až infantilní a užije si skvělé výtvarné a hudební zpracování (celková vizuální podoba) můžou si film užít i oni. Pro mě bylo největší slabinou to, že nejvýraznější a nejpropracovanější scénou byl hojně propagovaný automobilový závod, který je v prvních 15 minutách a poté (snad vyjma závěrečné bitvy) film nepřinese nic, co by vyloženě strhlo a scény z reálného světa jsou po většinu času nezajímavé. Spielberg tedy nestrhl, ale dlouho jsem se u jeho filmu takhle nebavil a od Avatara jsem neviděl propracovanější svět a vizuální zpracování.
Pete69
Pete69
32 182 bodů
9
Vizuální pecka, jak má být. Tento film osloví především mladou genreaci, ale podle mě i každého, kdo má fantazii. Virtuální svět je ztvárněn dokonale, přičtete-li k tomu dobrodružnointelektuální hru, kterou řeší ve dvou dimenzích, vzniklo mi z tho málem geniální dílo hodno 100%, jenže pak přišel konec.. :(


Dodatečné informace

Původní název:
Ready Player One (více)
  • USA Ready Player One: Hra začíná
  • USA Ready Player One
  • USA Ready Player One: Hra sa začína
Premiéra v ČR:
29. 3. 2018
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA, Indie, Singapur, Kanada, Velká Británie, Japonsko, Austrálie
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
175 mil. USD
Tržby:
607,27 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Ready Player One: Hra začíná je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch