Madagaskar, cestovní deník

63%
Madagaskar, cestovní deník
Madagaskar, cestovní deník


Spooner
Spooner
15 859 bodů
6
Zajímavá animace vám dobrý kraťas neudělá. Tedy aspoň to tak platí v tomto případě, kdy je krásná animační stránka doprovázena celkem nudným cestopisem o madagaskaru, který postrádá jakoukoliv poetiku a člověka spíše nudí. Podobná animace by se dala využít mnohem lépe.
jaro.mir.mara
4 542 bodů
8
[Kraťas] Krásně výtvarně zpracovaná atmosferická nuda. Skrze stránky živoucího deníku no name baťůžkáře si prožijeme jeden den na Madagascaru. Usměvavé tváře a všudypřítomné pozvolné tempo. Uspěchaný zápaďák ve mně ubírá hvězdu.
Kobi
Kobi
1 445 bodů
6
Tento snímek byl hodně zajímavý, a to hlavně svým zpracováním. Co záběr, to jiný vizuální styl! Co by mi jindy nebylo moc po chuti, to mě u Madagascaru vlastně dost bavilo. Film nemá skoro žádný příběh, snaží se jen předat kousek atmosféry z tohoto rozmanitého ostrova, a to se právě i díky vizuálním hrátkám povedlo. Stylů je mnoho a jsou dosti odlišné, rychle se střídají, ale ani jednou se mi nestalo, že bych nad tím uvažoval v negativním smyslu. Příběh, dá-li se série několika záběrů na tradiční madagaskarský obřad uctívající mrtvé předky nazvat příběhem, je odvyprávěn ve stylu deníku, jehož stránky jsou otáčeny a postupně odkrývají nové scény. V některých momentech byl film správně atmosferický, řekl bych až intenzivní. Dost k tomu přispěly rychle se střídající záběry s doprovodnou hudební linkou plnou bubnů. Pro někoho by to mohlo být až nepříjemné, mně se ta atmosféra naopak hodně líbila. Takže za celý film palec nahoru. Absentující příběh mi v tomto případě vůbec nevadil. [Oscary 2010]

Dodatečné informace

Původní název:
Madagascar, carnet de voyage (více)
  • Francie Madagaskar, cestovní deník
  • Francie Madagascar, carnet de voyage
  • Francie Madagascar, a Journey Diary
  • Francie Madagaskar - ein Reisetagebuch
  • Francie Мадагаскар, путевой дневник
Země původu:
Francie
Ocenění:
Žádná ocenění