Profilový obrázek

Kobi

1 445

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Chudáčci
    Chudáčci (2023)
    6
    Růže pro Algernon meets Frankenstein. Originální, chvílemi vtipné, ale tyhle podivnosti zkrátka nejsou pro mě. A to se prý ještě jedná o režisérův nejpřístupnější film. Ou kej. Nechci vidět ty, které nedávají aspoň nějaký smysl. A vážně se nikdo nepozastavuje nad tím, že voplzlí chlapi v letech souloží se - zjednodušeně řečeno - retardovanou malou holkou? Soška pro Emmu naprosto zasloužená!
    Late Night with the Devil
    Late Night with the Devil (2023)
    6
    Tři s odřenýma ušima. Skvělá premisa, bohužel nedotažená do konce. Ve výsledku jako by autoři nevěděli, jak skvělý začátek taky nějak smysluplně zakončit. Cast se povedl — Dastmalchian hlavní roli využil naplno a ostatní přicmrndávali znamenitě. Škoda přeškoda, čekal jsem trochu víc.
    Vetřelec: Romulus
    Vetřelec: Romulus (2024)
    10
    Velká spokojenost na všech frontách. Casting se povedl - neokoukané tváře hrají co mají, android Andy byl vytěžený do maxima a návrat druhého androida byl naprosto v pořádku. Design lodi a celého světa famózní, ale to ze mě asi z části hovoří i nostalgie (chuť pustit si znovu Alieny 1-4 vzrostla na max). Ano, bez finále bych se obešel a klidně bych poslední akt nechal ležet na podlaze střižny. Co se odehrálo na plátně do té doby bylo naprosto dostačující a některé scény byly luxusní audiovizuálně i napětím. Není to čistá pětka, ale poté, co se několik posledních filmů snažilo tuhle frančízu totálně zabít, je tohle nádherný krok zpět k tomu, co fungovalo a musíme za to být rádi. Jen se obávám, že už v tomto vesmíru opravdu není kde brát a klidně bych celou sérii uložil do kryokapsle na dalších 200 let. Což se nestane, film vydělává, takže se dočkáme v následujících letech nastavované kaše.
    Tramwaj
    Tramwaj (1966)
    8
    Look, if you had one shot or one opportunity to seize everything you ever wanted in one moment…Would you capture it or just let it slip?
    Single Man
    Single Man (2009)
    6
    Formální stránka na jedničku. L.A. šedesátých let vypadá krásně, kostýmy jsou skvělé a hraje k tomu Korzeniowski, což je záruka kvality. A ty neustálé proměny saturace barev, které beze slov naznačují Colinův propad do nicoty, či výšvih zpět mezi živé! Bohužel mi nějak nesedl obsah. Některé postavy byly samoúčelné, vstupovaly hlavní postavě do života jen pro efekt. Scénář možná trpí knižní předlohou. Colin perfektní a jeho slzy mu věříte.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci