Recenze filmu Památkáři

60%

Komentáře a recenze 51

Dle počtu bodů
Harapes
Harapes
5 028 bodů
8
Film si pohrává s příběhem,kde se na chvilku uculíte nad vtípkama a taky umí být dost vážný.A to je problém.Určitě se najdou diváci,kteří styl vyprávění filmu nepřijmou.Ale mě se to dost líbilo a jsem rád,že tak starou a dobrou gardu v akci jsem viděl.
bidlobox
3 802 bodů
5.5
Když vzpomenu Památkáře, zase začnu zívat. Už námět se mi moc nezdál - taková ta malá skupinka bratrů ve zbrani, která na pozadí válečných událostí plní nějakou tu spešl misi - to už tu bylo nespočetněkrát, ale zachraňování památek? To už skoro zavánělo průserem. No, musel jsem si několikrát přečíst v titulcích, že to režíroval opravdu Clooney, protože jsem nechápal, kam dal svůj talent. Ještě tak kdyby to režíroval Woody, chápal bych to jako frašku, ale tohle si nedokážu vysvětlit. A ta divná mapa Evropy s hakenkrajcem, co to jako mělo bejt? Pokus o vtip?
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
4
Pro mě velké zklamání. Čekal jsem mnohem více šťávy. I tak to byl film prakticky o ničem, nicméně jsem se těšil na konstelaci herců jako je Damon, Murray, Goodman. Navíc pod vedením George Clooneyho. Bohužel z toho vznikly dvě hodiny nudy. Myslím, že většinu lidí nudilo neustále žvatlání o uměleckých dílech, které ani neznali. Velmi neatraktivní příběh, který se ale určitě dal vynahradit humorem nebo akcí. Ani jedno se ale v dostatečné míře ve filmu nevyskytovalo. Upřímně jsme se už po půlce filmu koukal na hodiny, kdy filmy skončí. Ne, že by to bylo nějak otřesně nudné, ale nebyl tam žádný pádný důvod, proč tento film dokoukat. Ani pořádně nevím, jaký byl ten závěrečný bod filmu. 30%.
65David21
65David21
3 421 bodů
7
Na Památkáře jsem se chtěl podívat hlavně kvůli Mattu Damonovi a Billu Murraymu a zajímalo mě, jelikož jsem od něj ještě žádný film neviděl, jak Clooney umí točit. Největší mezerou snímku je dle mého scénář. Ačkoliv uvidíte u tohoto filmu napsáno komedie, tak jsem se nezasmál snad ani jednou. Působilo to na mě bez vize a nevědělo, co má vypíchnout. 75%
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
6
Žánrově nevyjasněný sjezd velkých hereckých hvězd, jenž nedokáže dojmout v dramatických částech, ale ani pobavit v odlehčenějších polohách. Snaha o připomenutí, až glorifikaci památkářů je od Clooneyho více než chválihodná, bohužel režijně i vyprávěním nezvládnutá.
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
4
Tento film mě příliš neoslovil a podle hereckého obsazení jsem čekal humornější a válečnější příběh. Suma sumárum 2 vtipné scény na 112 minutový snímek je podle mě dost slabota.
Flyer.Nick
2 520 bodů
4
Je to hezky natočené o hodně chvályhodném úsilí, hvězdně obsazené a vlastně to nemá žádnou formální chybu. Ale ten scénář je taková nuda, že sem se přistihl, že to chvílemi ani nesleduju.
Tuvja
2 162 bodů
4
Ačkoliv si myslím, že jsem pozorný divák, u mnoha scén jsem se díky špatnému střihu velice rychle ztrácel a nevěděl ve kterém městě se děj zrovna odehrává a takové nějaké nesmyslné rozdělování a shledávání hlavních postav typu hala bala, jsem vůbec nepochopil, navíc měl jsem místy pocit, že se některé postavy přesunuly o několik tisíc kilometrů za pár minut, nelogické chování postav a další věci raději ani nezmiňuji. Tohle se Clooneymu opravdu nepovedlo a jen další ukázka toho jak lze velmi rychle pohřbít nadějný koncept.
kosmik
1 443 bodů
6
Překvapivě koukatelný film i když chápu ty, co tomu dali malé hodnocení. Clooney nezvlád v režii onu jemnou hranici mezi komedií a tragédií. Začal to točit jako klasickou komedii s Billem Murraym a Johnem Goodmanem, něco jako stará francouzská Sedmá rota, ale v téhle válce občas také někdo padne.
Foltest
Foltest
1 304 bodů
2
Opravdu pomalé a unylé. Snímek mě kromě dvou scén úmrtí hlavních hrdinů nezaujal ani na okamžik. Ani ty scény nedávají příliš smysl. Například celá krátká přestřelka v katedrále je vyloženě bizarní. Nerozumím, proč hrdina vypálil pouze jednu střelu a proč německý důstojník zraněného nedorazil, ale jen ho tam nechal ležet. Film je prakticky bez tempa. Nemá žádnou gradaci děje a kvůli tomu mu chybí i přirozené vyvrcholení. Antagonisté filmu jsou obskurní. Oba, divákovi představení, nacističtí pohlaváři se ukáží jen na pár okamžiků a nedá se tak ani pořádně říct, že by ve filmu nějaký antagonista byl. Ve filmu z druhé světové války jsem očekával alespoň nějaké akční scény. Bohužel zde není jediná, jež by stála za řeč. Romantická linka také nefunguje. Pařížanka je škaredá a povahově nevyrovnaná a nedivím se, že voják z jejího bytu po večeři odešel. Snímek tak nemá nic, co by divákovi mohl nabídnout. Smrt několika z nich je prvoplánová, bez přípravy a kvůli tomu postrádá smysl. Rozluštění mapy s umístěním ukradeného umění je dosti hloupé a vážně pochybuji, zdali by to nacisté zaznamenávali právě takto. U filmu jsem se nezasmál ani jednou. Památkáři jsou tak filmem, který bych si mohl s klidným svědomím odpustit.