Banshee

87%
Banshee
Akční drama, které vypráví o bývalém trestanci Lucasi Hoodovi, jenž se neuvěřitelnou shodou okolností stane šerifem venkovského amišského městečka, když pátrá po ženě, kterou viděl naposledy před patnácti lety. Tehdy se po vyloupení klenotnictví Lucas dobrovolně vzdal policii, aby ona mohla uprchnout. Tato žena nyní žije v Banshee, říká si Carrie Hopewellová, je vdaná za místního okresního prokurátora, má s ním dvě děti (z nichž jedno může být Lucasovo) a snaží se žít co nejnenápadněji... Dokud se neobjeví Lucas, jenž otřese celým jejím světěm a oživí staré vášně. Situaci, budující zde brutálně impérium postavené na drogách, hazardu a výpalném. Lucas s pomocí bývalého boxera, nyní barmana Sugara Batese dokáže být Kaiovi a jeho gangsterům rovnoceným soupeřem a dokonce se mu podaří nastolit v Banshee jistou míru přísné spravedlnosti. Ovšem Lucasovi stále zůstává chuť loupit a to jeho i Carrie svádí na nebezpečnou cestu pokrytectví, kterou zkříží pomstychtivý Mr. Rabbit, newyorský gangster, jehož kdysi obrali.




Chrustyn
Chrustyn
43 674 bodů
8
Drsný seroš, který si nebere servítky a v každém díle šokuje a překvapuje zároveň. Na seriály moc nejsem, ale mám rád drsný thrillery s antihrdiny v hlavní roli a v tomhle směru "Banshee" funguje, dobře. Ještě jsem to nedojel celé, tak mě to doufám nezklame.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 529 bodů
10
Prozatím nejlepší akční seriál, jaký jsem měl možnost shlédnout. Vidět na to trailer, rozhodně bych si myslel, že se jedná o celovečerní film. Kvalitní scénář, vynikající akční scény s adrenalinovými přestřelkami a dechberoucími rvačkami s neočekávanou brutalitou podporované kvalitní prací kameramana. Napětí by se v určitých chvílích dalo krájet a já ani po třetím díle stále nemohl uvěřit, že se jedná o ryzí televizní počin, který mnohé akční filmy s přehledem strčí do kapsy. Tak to klobouk dolů.
kunafix
kunafix
20 062 bodů
8
Když člověk moc přemýšlí nad americkým policejním systémem ve skutečnosti, asi by to moc neobstálo. Ale taky je to zatraceně drsné a toho si člověk v dnešní přecitlivělé době musí cenit. A tak se tu hojně objevuje nahota/sex, násilí, vraždy, hrubé výrazy a nikdo se s ničím moc nesere. A to se mi líbí. Antony Starr je přesně ten typ chlápka, kterej se do role hodí a co si budeme namlouvat, kdo by nechtěl být jako on... Zajímavá postava je taky transkoidní Job (Hoon Lee) a takovej Ulrich Thomsen je prostě rozenej záporák. Old-schoolové záporáky zde zastupuje Ben Cross, kterého jsem už dlouho neviděl a je dobré ho zas vidět. Pravda, s tou jeho posedlostí z minulosti a co je všechno ochoten pro to udělat, je to přehnané, ale přehnané je třeba taky to, že každej se do další epizody vždycky zase zahojí. A že se to celé odehrálo během několika týdnů je také celé dost mimo. Ale to nic nemění na tom, že jsem si první sérii náramně užil. Druhá série: nechtěl jsem to zmiňovat, ale už v první sérii jsem si všiml, že ta paruka Carrie/Any z flashbacků je naprosto trapná... ale když i v druhé sérii je jich s parukou tolik, tak to už musím zkritizovat. Jinak ale spokojenost, a to i s dalšími sériemi... i když v té poslední byl ten satanistický kult už trochu moc... stejně jako Carrie/Ana, z které se stala jakási Catwoman nebo ženskej Daredevil nebo co. Ale nemůžu tomu upřít spoustu sexu a násilí a akce. Samozřejmě, že s tím množstvím všeho je to přehnané, až z toho často hapruje i logika, ale ukončit to po čtyřech sériích byl rozumný nápad, než aby se to snažili vyždímat do sucha. Za mě to určitě patří k těm seriálům, které stojí za to, než ty různé trapárny pro děcka a mainstreamové publikum.

Dodatečné informace

Původní název:
Banshee (více)
  • USA Banshee
Premiéra v ČR:
12. 1. 2013
Země původu:
USA
Knižní předloha:
Čeština:
Banshee je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch