Klondike

74%
Klondike
Klondike
Příběh vypráví o šesti lidech a jejich společném úsilí přežít a zbohatnout v malém městečku v odlehlé oblasti Klondiku. Přiblíží vám životy dvou nejlepších kamarádů z dětství, Billa a Epsteina, na konci 19. století, kteří se sjedou do hlavního města zlaté horečky v divoké oblasti Yukonu. Tento příběh o souboji člověka s přírodou se odehrává na území plném ukrytého bohatství, které však sužují drsné podmínky, nevypočitatelné počasí a zoufalí a nebezpeční lidé. Patří k nim chamtiví obchodníci, svůdné kurtizány a domorodé kmeny, které jsou svědky zkázy vlastního lidu i půdy rukou prospěchářských podnikatelů.




kunafix
kunafix
20 072 bodů
6
Podle mě to na malym prostoru chtělo vytvořit co největší děj. Prostě nasázet tam hrozně moc různejch problémů, který se v té době a na tom místě mohly stát, a omotat to kolem jednoho až dvou hlavních postav. A kolikrát se tam řešijou věci jak z nějakejch obyčejnejch nudnejch seriálů. Spešl na tom bylo teda jedině to, že se to odehrávalo na Klondiku. A jestli to bylo podle pravdy, tak zas až tak moc tomu nevěřím. Teda kromě těch skutečnejch postav jako Jack London nebo Swiftwater Bill. Bylo trochu poznat, že to bylo televizní - tou televizností a kvalitou zpracování mi to připomnělo Deadwood. Záběry krásné přírody potěšily, ale tak nějak jsem jim nevěřil tu zimu, sněhové bouře a jiné přírodní podmínky. Jinak Tim Roth to tady měl asi jako chystačku na Hateful Eight... a Sam Shepard je už pěknej dědek. Jinak dát do hl. role Richarda Maddena nebyl ani dobrej, ani špatnej nápad a Abbie Cornish sice byla gut postava, ale ve skutečnosti určitě nebyla tak pěkná. Spíš jsem tuhle minisérii proseděl u obrazovky, než abych si to skutečně užíval. Tři tomu dám, ale už po mě nechtějte, abych na to koukal znovu...
Spooner
Spooner
15 806 bodů
10
Prvotřídní minisérie, jak se patří. Po skoro až dokumentárním úvodu o drsné a nemilosrdné cestě za vytouženým zlatem totiž dostáváme výtečně napsaný příběh s tak skvostně vypiplanými dialogy, že se i ty největší seriálové vrcholy posledních let musí skoro až klanět. Drsná atmosféra Klondikeu, kde vás kromě zlata může čekat také kulka či tyfus a změní vás k nepoznání, funguje na výbornou. Celé to navíc hodně rychle odsýpá, na výpravě se naštěstí nešetřilo a soundtrack se také neskutečně povedl. Herecké obsazení je pak kapitolou samou o sobě a těžko byste zde hledali slabý článek. Richard Madden je opět za seriálového sympaťáka, Tim Roth si svého záporáka neskutečně užívá, Abbie Cornish je opět k pomilování a Sam Shepard je pak všechny ještě hravě převyšuje. Prostě co to tady ještě okecávám, tuhle minisérii byste neměli za žádnou cenu minout. Discovery útočí na seriálový rybníček opravdu v grandióznim stylu.
Teg
Teg
3 101 bodů
8
Limonáda to nebyla, ale myslím, že si Klondike zasloužil ještě věrohodnější podívanou.

Dodatečné informace

Původní název:
Klondike (více)
  • Kanada Klondike
  • Kanada Клондайк
Země původu:
Kanada, USA

Podobné