Recenze filmu Hobit: Bitva pěti armád

75%

Komentáře a recenze 139

Dle počtu bodů
hrumsrt
hrumsrt
10 375 bodů
8
Tak kde je těch pět armád! Závěr předchozího filmu mě tak navnadil, že jsem snad počítal každý den, kdy to zvěční na plátno. Překvapivě nakonec jsem to v kině neviděl. Jediné co jsem o Hobitovi věděl, je, že o těch trpaslících se v LOTRovi nemluví logicky z nějakého důvodu. Co jsem opěvoval na doposud se bohužel v třetím snímku rychle vytratilo a už to i všechno směřovalo jen k bitvě. Která je opravdu hodně vydatná, ale spíše se film soustředí na ty souboje, nikoli jako jeden velký projev. Trošku to na mě působilo zdlouhavě, kdy ani prodloužená verze to tady nezachraňuje. Dlouho čekáte, než se to tak nějak vrátí do normálu, ale pak už to stojí za to! Jen to finále s tím Legolasem, že "tam žije jeden hraničář" je volovina vzhledem k časové ose... 75%
JosefTomas
JosefTomas
9 996 bodů
8
Celkem jsem byl zklamaný, když jsem viděl závěrečné titulky, protože to bylo naposledy, co vidím Středozem a postavy. Epičnost se Jacksonovi nemůže upřít, i když v bitvách nadužívá CGI a některé vystřižené scény, těžko uvěřit, skončily ve střižně, navzdory své prosté genialitě (najděte si, jak Bilbo zakopává žalud a pochopíte). Jako rozlučka za jednou nostalgickou sérii to však funguje nadmíru dobře.
Wally007
Wally007
9 501 bodů
8
Lepší než jsem čekal! P. Jackson si dle mého touto tolkienovskou sérií získal režisérskou nesmrtelnost.
Patrikcz
Patrikcz
9 430 bodů
6
Poslední výlet do středozemě dopadl víceméně jak jsem očekával. Bitva s drakem Šmakem byla vyřešena hodně rychle a pak přišla na řadu očekávaná bitva, která nebyla tak výborně zpracovaná, jako třeba bitva o Helmův žleb v pánovi prstenů. Knihu jsem nečetl, ale cela řada kolegů, co ji četla, si stěžovala na docela značné Jacksonovi úpravy, což mi rovněž nepřijde ideální, nemluvě o umělém natažení filmu do tří dílu. Nejvíce se mi tedy líbil druhý hobit. Třetí díl podle mě nabízí vcelku lehce nadprůměrnou podívanou z malebného prostření Nového Zélandu...6/10.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
6
Trojka je najslabšia z celej trilógie ,ale stále dobrá. Úvod ma navnadil na dopozeranie filmu no postupom času to trochu upadá a vzostupuje nahor ako na horskej dráhe. "Nekromant" bol v tomto filme úplne zbytočný -času mal nazviš už v Pánovi Prsteňov 1. Bitka je síce skvelá ,ale nemyslím si ,že by sa kvôli dvom kapitolám mal natáčať samostatný film. Film zachraňuje to ,že je výbornou filmovou adaptáciou knihy ( i navzdory tomu, že Bilbo v knihe celú bitku prespí a tak celý film vyznie ako výsmech) a aj fakt ,že som fanúšik knižnej verzie Hobita aj Prsteňovej trilógie (klasické chyby ako levitujúci Legolas radšej nespomínam). Koniec filmu ma moc neprekvapil ,ale nemám mu ,čo vytknúť lebo bol presne taký aký som si ho predstavoval - svižný, ale málo rozprávkový. Na záver musím povedať - pokiaľ ste fanúšikom knihy tak vám Hobitova trilógia nesmie uniknúť ,ale ako neznalec knižnej predlohy to buď pre vás iba príjemné doplnenie Pána Prsteňov, alebo len nepodarený cashgrab Hobbita...
Richard K
Richard K
8 438 bodů
6
Možná trochu překvapivě, ale poslední díl mně bavil nejméně,hlavně díky (převážně) první půli. Digitální skákání kozlů, až okatě klišovité scény a love story jen pro ždímání slz taky moc nenadchlo. Ještě, že pořád skvěle fungoval Bilbo Pytlík a trpaslici včetně na pokraji šílenství balancujícího Thorina. Prostě je to pořád tentýž problém,který se naplno začal projevovat už u Šmakovy dračí pouště-natahovaná. Bitva pěti armád není tak epická,aby měla samostatný díl.
Matli
Matli
8 300 bodů
10
Hobit stručně a jasně jako celek - až si za tři roky řeknu, že se chci podívat na všechny tři díly najednou, tak se budu hodně těšit, ale ne úplně tak jako na LOTRa. Každopádně třetí díl vyvažuje to, co chybí těm předešlým a to je akce! Koho by taky bavilo furt koukat na trpaslíky jak se toulaj světem. Je fakt, že vlastní bitva pěti armád se odehrává trošičku po skromnu, ale zato bitvy Face To Face jsou luxusní. A abych se přiznal, tak nejvíc z celého mnohahodinového Hobita se mi líbila Galadriel a její přeměna ve zlou ''paní učitelku'', to, co Cate (a počítačové triky) předvedla bylo...............OBROVSKÝ. 94%
Motinski
Motinski
7 513 bodů
5
Najslabší diel. Množstvo CGI v záverečnom súboji armád aj celkovo mimo neho. A pritom ich tam podľa mňa nebolo treba a pôsobilo by to aspoň trochu prirodzenejšie. Takto už ide len o tuctové fantasy kde cítiť že sa dej umelo naťahuje a všetky komparz postavy počas bitky sú počítačové animácie čo bijú do očí. Schválne, skúste si po dopozeraní pustiť Spoločenstvo prsteňa a zistiťe že ajkeď je o 13 rokov staršie tak efektami pôsobí nadčasovo a reálne ako v žiadnom fantasy ever. Najväčším plusom tu bol dobrý začiatok a emotívny koniec. Ten stred už nebol to načo sme boli zvyknuti .
Riverdon
Riverdon
7 492 bodů
7.5
Skvělej začátek (100%), pak přišla skoro hodinová šeď a nuda vyplněná vatou před bitvou, že jsem malem usnul (30%). Finále se pomalu vracelo k obvyklému nadstandartu a to i přes občasné, nedokonalé triky (90%).
Lord Mrdák
6 850 bodů
10
Pro mě, je dozajista tento Hobit nejlepší z celé trilogie a v určitém okamžiku vygradoval na mnohem více emocionálnější úroveň než i jakýkoliv díl Pána prstenů. Nemusím ani zmiňovat spoustu efektů, ale tu hutnou atmosféru, těch dokonalých duelů mezi dobrem a zlem, ty nečekané zvraty. O kom jsem si myslel, že přežije, nestalo se tak. Nasytil jsem se víc než jsem očekával. Hobit: Bitva pěti armád, je film, co mi dokázal svým závěrem vehnat slzy do očí. Proto si zaslouží ohodnotit plným počtem. A ať si každý myslí co chce. Peter Jackson je Mistr!