Duše prokletých

60%
Duše prokletých
Dani žije na starém osamoceném panství. Jedné noci jí na dveře zaklepe podivný muž se skleněným okem. Tu noc Dani nepřežila. Z vraždy je obviněn pacient místního ústavu pro choromyslné, případ však nikdo uspokojivě neobjasnil. Danina slepá sestra Darcy, která dokáže vnímat svět mrtvých se záhadu pokusí rozlousknout pomocí své sbírky tajemných artefaktů. Film Duše prokletých je oceňovaný irský horor, který napsal a natočil Damian McCarthy.



Recenze: Duše prokletých

Kinobox.cz
65%

Po Longlegs další avizovaná žánrová událost splňuje předepsané parametry a napne i zabaví investigativní rodinnou skládačkou s asistencí nadpřirozeného golema. Balanc mezi duchovnem a lidskou podlostí už ale lépe zvládly jiné filmy a Duše prokletých nemá vedle kvalitní atmosférické režie tolik nadstandardních dárečků pro fajnšmekry.


Chrustyn
Chrustyn
43 674 bodů
4
Potěší nejednoznačnost děje a spousta odboček, které diváka vedou vždy jinou cestou, než by očekával. Bohužel i celkem chytrý scénář a fakt, že tvůrce nechce pouze lacině strašit, zahadným domem, mi nepřišlo dostatečně zajímavé natolik, abych se u filmu bavil podobně, jako například u filmů Ari Astera.
Krakonoš
Krakonoš
5 931 bodů
4
Oddity je hororový thriller, který mě bohužel příliš nezaujal. Příběh sleduje Darcy, slepou sestru zavražděné Dani, která se rozhodne pomstít pomocí nadpřirozených artefaktů. I když film kombinuje prvky domácí invaze, nadpřirozeného hororu a slasheru, celkový dojem byl pro mě spíše zklamáním. Atmosféra filmu byla patřičně temná a ponurá. Myslím si , že Oddity měl potenciál, ale nakonec nedokázal naplnit má očekávání.


Dodatečné informace

Původní název:
Oddity (více)
  • Irsko Duše prokletých
  • Irsko Oddity
  • Irsko Астрал. Медиум
Premiéra v ČR:
19. 9. 2024
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Irsko
Přístupnost:
15+
Tržby:
1,27 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné