Na kordy

AI
63%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Na kordy
Poté, co je Han po sedmi letech propuštěn z vězení pro mladistvé, kde si odpykával trest za zabití svého soupeře během zápasu ve sportovním šermu, se setkává se svým mladším bratrem a trvá na své nevině. Jie mu uvěří a roztržené bratrské pouto se začne zacelovat – za zády své matky se Jie pod bratrovým vedením zdokonaluje v šermu a připravuje se na kvalifikaci národního šampionátu. Zprvu energický cinkot mečů ale začínají přehlušovat tiché pochybnosti. Může být Han opravdu nevinný? Strhující atmosférický thriller Nelicie Low nabízí nervydrásající souboj mezi ideály bratrské lásky a iluzemi, jaké si projektujeme do svých blízkých. (KVIFF)



kknk2
kknk2
3 200 bodů
8
Ze všech filmů, které jsem na 58. ročníku karlovarského festivalu měla možnost vidět, považuji snímek Na kordy za nejlepší. Sportovní prostředí mi naprosto učarovalo, šerm skvěle fungoval po vizuální stránce, nutno dodat, že kompozice záběrů je zde bez výjimky dokonalá. Energie soubojů uvádí do pohybu ztuhlé rodinné vztahy a nevyhnutelně míří ke zhoubnému konci. Právě proto mě romantická linka překvapila. 80 %
RadimH
RadimH
1 283 bodů
8
Režisérka na projekci na KVIFF řekla, že film je hodně o jejím vztahu s jejím bratrem. Na což jsem po celou dobu projekce musel myslet a říkat si, jak zvláštní má vztah s bratrem. Film je ale poctivě budované drama, které končí poněkud nečekaně.

Dodatečné informace

Původní název:
Cì xīn qiè gŭ (více)
  • Na kordy
  • Singapur Cì xīn qiè gŭ
  • Singapur Pierce
Země původu:
Singapur, Tchaj-wan, Polsko