Moje letní prázdniny

63%
Moje letní prázdniny
Moje letní prázdniny, film z produkce hvězdného Mela Gibsona, který si v něm i vystřihl hlavní roli, je plný akce a vzrušení a nepostrádá ani prvky černé komedie. Ten den pro řidiče (Mel Gibson) nebyl jedním z nejlepších. Nejdřív se mu podaří ukrást slušný balík peněz, který by mu stačil na báječné doživotní prázdniny strávené na pláži s dostatkem vína, žen a zpěvu. Ale pak už se mu situace poněkud vymyká z rukou. Dostává se do šílené honičky s pohraniční stráží, na jejímž konci končí jeho auto na kapotě těsně za mexickými hranicemi. Pak už je zadržen mexickými úřady a po peprné výměně názorů je vržen do podivně drsného a nebezpečného světa zvaného El Pueblito, což rozhodně není pětihvězdový hotel, který si představoval pro svou zaslouženou dovolenou. Je to místo, které je symbolem násilí, korupce a promiskuity. V El Pueblitu řdič potká malého chlapce, který se ho snaží naučit přežít v tomto zvláštním světě. A díky němu nejen přežívá, ale potká i jeho krásnou maminku. Situace se však začíná vyhrocovat, všichni se dostávají do více než velkých potíží, protože gangsteři chtějí zpět své peníze. O tom, jestli se řidič se situací plnou honiček a přestřelek popere, a navíc si zachová i svůj pověstný sarkastický humor, se již brzy přesvědčíte v kinech.



Recenze: Moje letní prázdniny

Kinobox.cz
60%

Trvá to hodinu, ale najednou vidíme opět toho Mela, jakého máme rádi (i když s extra porcí vrásek): sympaťák závislý na nikotinu, který si s přehledem poradí s každou situací (deštník!). Jen mu tentokrát ten produkt „šitý na míru“ tak úplně nevyšel. Coby příslib do budoucna ale nejsou Moje letní prázdniny vůbec špatná vizitka.


Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
6
Dalo by se říci, že Gibson je konečně zpět v roli, která mu sedí jako (no znáte to s tím hrncem) ulitá a po dlouhé době si zahrál špatně správného chlápka, který se vlivem několika událostí dostává na místo, které není určeno pro typy jako je on. Škoda jen, že jako Gibson není dobrý i režisér, který sice Gibsonovi v ničem nebrání ale zároveň mu v jeho comebacku příliš nepomáhá. Žádná akční jízda se nekoná ale průměrná zábava ano.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 408 bodů
8
Mel Gibson se konečně objevil v povedeném snímku, který se odehrává v Mexiku a který svou drsností až zaráží. Žánrově je těžko zařaditelný. Chvílemi vypadá jako western, chvílemi jako gangsterka, chvílemi jako tvrdý akčňák. Mexiko bylo vždy prezentováno jako drsná země a tady to platí dvojnásob. Styl vyprávění je krapet těžko uchopitelný, ale ve spoustě akčních scén se to nějak ztrácí. Každopádně se nám vrátil starý dobrý Gibson, přesně tak, jak ho známe.
kunafix
kunafix
20 072 bodů
8
Hm, je fajn, že distributor k nám tohle dovezl, ale jinak je úplnej debil. Za prvé, pojmenujou to úplně trapně jako "Moje letní prázdniny" (asi podle původního pracovního názvu), až to podle toho vypadá na nějakou romantickou komedii nebo pitomost. A za druhé, v obsahu uvádějí jméno Porter coby odkaz na Odplatu a přitom to s ní vůbec nesouvisí. Jasně, že by klidně mohlo, protože postava Drivera je Porterovi v mnohém podobná, ale taky by klidně být nemuselo, tak proč nám to cpou? No, ale kdybych to měl s něčím srovnat, bude to fakt taková mexická vezeňská Odplata, ale na tom přece není nic špatného. Akorát se tady víc střílí, i do nevinnejch, i když kdo je nevinnej, když jsou všichni zkorumpovaní nebo v kriminále. Hlavní je, že se to nebojí krve, zabíjení a hromady mrtvol. A to s takovou lehkostí, že to je opravdu zábavné jak z centra zábavných pořadů, záživné jak zažívací ústrojí plné zažívací sody a zážitek jak zážitková gastronomie. A když pak přijde Melova parodie Clinta Eastwooda, to byla bomba, chch. Jinak vůbec nechápu posrané američany, že kvůli Gibsonovejm skandálům tohle vůbec nepustili do kin a šlo to rovnou na DVD. Je vidět, jací jsou to hňupi. A vůbec se nedivím, že režisér Adrian Grünberg dostal na starosti i Rambo: Poslední krev - podle mě si to plně zasloužil.

Dodatečné informace

Původní název:
Get the Gringo (více)
  • USA Moje letní prázdniny
  • USA Get the Gringo
  • USA Kill the Gringo
  • USA Moje letné prázdniny
  • USA Vacaciones en el infierno
  • USA Viaggio in paradiso
Premiéra v ČR:
22. 5. 2012
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA, Mexiko
Rozpočet:
35 mil. USD
Tržby:
8,83 mil. USD (celosvětově)
Knižní předloha:
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné