Baader Meinhof Komplex

78%
Baader Meinhof Komplex
Německo na prahu sedmdesátých let. Andreas Baader, Ulrike Meinhofová a Gudrun Ensslinová, děti příslušníků "nacistické generace", bojují proti všemu, co pokládají za projevy "nového fašismu": americká politika ve Vietnamu, vykořisťování zemí třetího světa, postoj Západu k doutnajícímu blízkovýchodnímu konfliktu. Samotná skupina se postupně víc a víc radikalizuje, nakonec vznikne Frakce Rudé Armády (RAF) - teroristická skupina, která v zemi organizuje stále krvavější atentáty a vraždí prominentní politiky a podnikatele. Na druhé straně stojí Horst Herold, šéf Spolkového kriminálního úřadu, který činy celé skupiny ostře odsuzuje a RAF úspěšně pronásleduje, motivaci teroristů se zároveň pokouší porozumět.



Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
10
Zatímco v roce 68 Českou republiku "přátelsky" navštívil Sovětský svaz pomocí tanků v sousedním Německu probíhala řada protestů zaměřující se převážně na zbytečnou válku ve Vietnamu. A právě tato doba protestů a nespravedlnosti pomohla ke vzniknu teroristické skupiny RAF. O této skupině natočil režisér filmu "Děti ze stanice Zoo" do detailu přesný, zajímavý a hlavně výborný snímek. Vše co se ve filmu odehrává vychází z přesných historických reálií a díky této přesnosti a režisérské preciznosti se z filmu stává takřka dokumentární zážitek. Všechny akce, které ve filmu skupina provede vypadají naprosto reálně a když se ve filmu střílí nebo něco vybuchuje opravdu to vypadá, že se střílí a že to bouchá. Autentičnosti dopomáhá i fakt, že převážná část hereckého obsazení se skládá z neznámých ale velice dobrých herců. Ostatní aspekty jako hudba, kamera a převážně režie, také fungují na výbornou a jediné co trochu kazí výsledný dojem je kolísavá kvalita filmu, kdy se dokonalé scény střídají se scénami slabšími. To je však malá piha na kráse této strhující a zábavné lekce dějepisu. Nejlepší německý film co jsem viděl.
Pete69
Pete69
31 728 bodů
7
Dění kolem RAF je pro ty, kteří to nezažili velmi zajímavé, to co se dělo v Evropě ještě před pár desetiletími je dnes těžko uvěřitelné. Terorismus z vlastních řád, zajímavě natočené teroristické útoky, na druhou stranu herci žádná sláva, nikdo to nevzal na sebe a tak to byl takový dokument bez výrazné herecké osobnosti z řad RAF. Celkový dojem z filmu mám ale více než dobrý.
kunafix
kunafix
20 072 bodů
8
S nehynoucí atmosférou 70. let, stejně jako francouzské filmy o Mesrinovi, se mi tenhle film dostal pod kůži. Přestože nejsu anarcháč, s mnoha jejich názorama se shoduju a škoda, že v dnešní době už lidi nemají tu správnou náturu k revoluci. Takže tématem mi to zabrnkalo na strunu a rozechvělo se mi chřípí, chch. A to jsem na to původně koukal jenom kvůli tomu, že firma, kde dělám, se jmenuje podobně jak ten film. Je to prostě realisticky vykreslená epizoda z podělanejch německejch dějin. Film nestojí ani na straně dobra, ani na straně zla a to se jenom tak nevidí. 4 hvězdy dávám jenom kvůli tomu, že existujou mnohem lepší filmy...

Dodatečné informace

Původní název:
Der Baader Meinhof Komplex (více)
  • Německo Baader Meinhof Komplex
  • Německo Der Baader Meinhof Komplex
  • Německo A Baader-Meinhof csoport
  • Německo Baader - Meinhof
  • Německo Bir terör filmi - Der Baader Meinhof
  • Německo La banda Baader Meinhof
  • Německo La bande à Baade
  • Německo La Bande à Baader
  • Německo O Complexo Baader Meinhof
  • Německo O Grupo Baader Meinhof
  • Německo R.A.F. Facción del ejército rojo
  • Německo RAF Facción del ejército rojo
  • Německo The Baader Meinhof Complex
  • Německo To symplegma Baader Meinhof
Premiéra v ČR:
9. 4. 2009
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Německo, Francie, Česká republika, Maroko, USA
Rozpočet:
27 mil. USD
Tržby:
26,94 mil. USD (celosvětově)
Knižní předloha:

Podobné