Recenze filmu Navždy

59%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
6
Čas od času si každý režisér potřebuje odpočinout a natočit si něco jen tak pro radost. Takto Spielberg určitě přistupoval právě k tomuto snímku. Při sledování jsem nebyl tak fascinován jako u jiných Spielbergových filmů ale přesto měl něco do sebe a hlavně první půlhodina je skvělá. Později film začne dost kýčovitět ale po celou dvouhodinovou stopáž jsem se slušně bavil.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 487 bodů
4
Sentimentální nuda. První bych odpustil, druhé ne. Spielberg si hraje na Franka Capru, ale na to prostě není stavěný. Utápí se ve vyprázdněné přepálenosti velkých gest, ale emoce chybí. Asi jeho největší přehmat.
Fingon
16 886 bodů
8
70% Pomalejší, ale přesto velmi zajímavý, mírně slzoproudý film. Sice nepatří k tomu nejlepšímu, co Spielberg natočil, ale co se mě týče ani k tomu nejhoršímu.
jirikzaboj
jirikzaboj
2 829 bodů
6
Always mě minulo trochu víc, než bych chtěl. Často bývám na tyhle témata velmi dobře naladěn, ale tady to zkrátka nedopadlo. Snad proto, že se mistr snaží mixovat několik žánrů do sebe a ono to komediální drama s fantasy v tomhle případě úplně nefunguje. Vynachválit můžu jen slušný úvod do děje a pár zapamatovatelných scén, z kterých jde ten dobrodružný um znát. Ale i ten slabší Spielberg není žádnou ostudou, jen velice průměrným filmem.
Jankocour
Jankocour
2 179 bodů
2
I mistr tesař…