Recenze filmu Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street

79%

Komentáře a recenze 30

Dle počtu bodů
EifelCZ
EifelCZ
3 312 bodů
10
Velice vzácná anomálie ve světě filmu, která se nevidí každý den. Horor-muzikál od samotnýho Tima Burtona kde se podřezávají hrdla zákazníkům holičství jako prasatům na porážce. Klasicky stylizovaný Londýn do 19. století, černá barva a ponurost je patrná na každým kroku. Nevinní obyvatelé Londýna umírají pod hektolitry krve a nabroušenou břitvou holiče-mstitele Sweeneyho Todda. To vše doprovázený ideální děsivou hudbou, nádhernými dobovými kostýmy, sympatickými postavami v čele se samotným Sweeneym Toddem (Jak Sparrow), který se ohání holící břitvou jako kuchyňským nožem, Nellie Lovettovou, (Helena Bonham Carter) pekařku, která do svých bochánků dává trošku netradiční ingredienci, a proto jsou tím nejhorším, co lze v Londýně zakoupit, proradným soudcem Turpinem (Alan Rickman), oplzlým mizerou s krysí tváří Bamfordem (Timothy Spall), nebo netradičním Italem Pirellim (Sacha Baron Cohen). Ačkoliv si myslím, že jsem žádný filmový muzikál dosud neviděl, tenhle je vskutku prvotřídní a navíc je zasazený do mýho oblíbenýho historickýho prostředí. Viktoriánská Anglie. Písničky nejsou vůbec otravný a dodávají týhle netradiční podívaný takový zvláštní glanc. Slyšet Johnnyho Deppa jak si pobrukuje pomstichtivý slova plný zloby je něco netradičního a originálního. Pokud odvracíte zrak pokaždý, když uslyšíte herce zpívat, v tomhle případě to nedělejte a dejte Sweeymu šanci. Mohli by jste být, stejně jako já velice mile překvapeni. A Johnny Depp si může opět do svýho, už tak pestrýho seznamu originálních a bizardních postav odfajfkovat další, která je opět skvěle zahraná a ztvárněná. A já jsem rád, že tu šanci jsem Sweenymu Toddovi dal. :-)
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
8
Ďábelský holič z Fleet Street v podání vynikajícího Johnnyho Deppa pod vedením Tima Burtona. Film dopadl výborně a splnil očekávání, které jsem od toho měl. Tomuto filmu filmové plátno slušelo a v kině to byl nezapomenutelný zážitek. Lze jen doporučit.
sporkaska
sporkaska
2 358 bodů
10
Impozantné dielo plné chladného krviprelievania a očarujúceho spevu pomstychtivého Deppa. V jeho očiach horí posadnutoť a z jeho piesní cítiť zúfalstvo. Spolu s Helenou tvorí diabolský pár, z ktorého behá mráz po chrbte. Tak desivé a vášnivé zároveň. Totálne ma to uchvátilo!
pankaplan
1 956 bodů
6
Váhal jsem mezi 3 a 4 *. Je to správně temné, jak jsem čekal, ale přitom chladné. Malinko mi tam chyběla určitá lidská stránka, soucit, nebo tak něco. Nakonec působivá atmosféra i vedlejší herecké výkony + muzika to trošku zachránili. Ale velmi slabé 4*
TheSompeque
TheSompeque
1 554 bodů
10
Masterpiece. Po všech stránkách; příběh, atmosféra, postavy. Must-see. Jo a je to muzikál, žánr, který nesnáším, ale tenhle se mi líbil, což je bod navíc. Burton umí.
kosmik
1 443 bodů
10
Opravdová filmová delikatesa i s přílohou a oblohou.
mafi
mafi
306 bodů
9.5
naprosto dokonalé
Mikulda11
Mikulda11
183 bodů
9.5
Opět skvělá kombinace Johnyho Deepa a Helen Carter, na filmovém plátně si prostě sedí a jde to vidět i tady..
JayJay
JayJay
163 bodů
10
Tenhle film už jsem viděl nejméně třicetkrát, ale jsem si jist, že mě nikdy nedokáže omrzet. Hlavně ty písně v něm, prostě dokonalost. Český dabing se mi zas tak moc nelíbil, ale originál - luxus! :))