pankaplan

Tomáš Fojtík
1 956

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Zlatá maska
    Zlatá maska (2020)
    0
    Já už v českém televizním éteru viděl leccos, ale větší sra*ku jsem v prime time ještě asi neviděl. Co tohle jako mělo být?
    Případy 1. oddělení
    Případy 1. oddělení (2014)
    8
    Negativa: Příšerně přehrávající Vetchý (nikdo už asi nepochopí, že Vetchý neumí hrát a tak ho budou doživotně obsazovat do silných rolí, které nezvládá). A potom postava místního trouby Sršně, kterého hraje Vladyka. Vysloveně mi tam tento element pil krev. Pozitiva: Ten seriál mě bavil od prvního do posledního dílu, odpustil jsem i mírnou dramatizaci situací, které tolik dramatické být nemusely. Díky Josefovi Marešovi to celé působí velmi opravdově a přitom tak nějak "nečesky". Líbí se mi zápletky i zpracování. Hodnocení: 80%
    Díra u Hanušovic
    Díra u Hanušovic (2014)
    4
    1) Komičnost některých postav (Smraďoch) oceníte, když znáte předchozí role představitelů. 2) Ten film má hodně fádní děj. Někdo hledá cestu ven z beznaděje, někdo čeká na muže svého života, někdo se zamiloval, někdo si chce zašukat, někdo se chce vysvobodit... Chybí tomu ucelený, centrální příběh, kolem kterého by se motaly planetky vedlejších motivů a postav. 3) Jsou tam náznaky dvou dějů, které by mohly být zajímavým příběhem: a) hraběnka zemře a její bratr přijel vyřídit dědictví b) starosta chodí pytlačit, občas někoho trefí, ale zatím se nic neděje. když se něco náhodou stane, nemá to s tímto nic společného, byť by mohlo mít. 4) Olin je postava, ke které se všichni chovají jako k vesnickému idiotovi, byť nemá vůbec patřičné parametry 5) Skvěle obsazené postavy prakticky nemají co hrát a je vidět, jak moc by herci chtěli 6) Jestli má být motivem filmy to, že v Sudetech jsou díry, ve kterých chcípl pes, šuká se tam jak na běžícím pásu, vylidňují se kostely a nic se tam neděje, moc zajímavé mi to nepřijde 7) Na začátku zemře hraběnka, o které jedna z postav řekne něco ve smyslu "byla to svině", aniž by to později kdokoliv řešil nebo nějak vysvětlil Díky skvělé Vilhelmové a tradičně skvělému Trojanovi (a neméně skvělým vedlejším hercům) dávám 30%.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci