Recenze filmu Mlčenlivý

73%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Chrustyn
Chrustyn
43 483 bodů
6
Pomalé drama, francouzské staré školy, kde nemůže chybět Lino Ventura. Příběh zajímavý, Ventura skvělý ale tempo přespříliš pomalé.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 438 bodů
10
Výstižný název snímku pro hlavní postavu, které mistrovsky ztvárnil Lino Ventura. Moc tu toho nenamluví, ale je pravdou, že to ani není třeba. Každý jeho pohled a výraz na tváři mluví za vše. Ponuré hry tajných služeb vždy přitahovali filmaře a tento patří mezi ty nejlepší. I díky samotnému Venturovi, který tu předvedl svoje mistrovské herecké umění. Příběh je plný napětí a nečekaných zvratů, což vnese divákovi dokonalou představu o tom, jak se musel člověk v takové situaci cítit. Paranoia nutí být neustále ve střehu a dát si pozor i na mravence na chodníku. Tady prostě jeden neví. Snímek si drží hustou atmosféru a jedinkrát nepolevuje. To doprovází vcelku povedená hudba, která napětí udržuje a vystihuje svoji dobu. Jedná se o výborné špionážní drama, které stojí za pozornost.
avenis
avenis
10 638 bodů
7
Hodně dobré špionážní drama o člověku, který měl tu smůlu, že byl dobrý vědec, kterého si vyhlédli Rusové. Studená válka zabíjela jen po desítkách, ale byla stejně nebezpečná, jako ta "horká". Lino Ventura je skvělý a nikdo mu tzv. nezaclání. Prchání jeho postavy je důmyslné, ale beznadějné. A to je na tom právě to filmařsky dobré.