Recenze filmu Ben X

73%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
6
Silné a hlavním hrdinou velice dobře zahrané drama, o šikanovaném autistovi, který z kruté reality utíká do světa on-line hry, kde může být neporazitelným hrdinou a možná si i najít lásku.
Pete69
Pete69
31 728 bodů
6
Belgický autista a zajímavý pohled do jeho života, jak vnímá svět, k tomu zajímavá herní vložka. Film ale jel stále na stejné vlně a postupem času mě dokonale vysál z emocí, že jsem si závěr snad ani neužil.. navíc byl na mě zbytečně hollywoodský. Nakonec nepůjdu s hodnocením ani nad 60%.
hanys_
hanys_
18 781 bodů
8
Skvělý film s velice silným koncem. Zezačátku jsem měl strach, že budu sledovat další variaci na téma "slabšího šikanují silnější". ale zhruba po polovině to nabralo ty správné obrátky i směr. 85%
Patrikcz
Patrikcz
9 420 bodů
8
Dobře natočený film o šikaně. Jasně pár věcí se musí brát s rezervou- např to, že autista je umístěn ve třídě totálních dobytků co co ho neustále šikanují. V průběhu filmu se objevilo několik moc pěkných scén, povedené bylo i prolínání online herního světa s tím reálným offlinovým, ale třešničkou na dortu byl především překvapivý konec...8/10.
Teg
Teg
3 101 bodů
8
Zrovna mi začínalo imponovat, že jsou i opravdu pohledné hráčky online her, když přišel ten nepochopitelný konec. Docela bych si nechal vysvětlit co se vlastně v té hodině a půl dělo. Jinak super. Konfrontace reality a online RPG záležitosti v podobě minimapy při cestě na autobus mě vážně rozesmála.
voleman
voleman
927 bodů
7
Tak tenhle film byl velice zajímavě natočen, a příběh je také velice dobrý. Vynikající propojení s počítačovou hrou a poté i závěr filmu se tvůrcům opravdu povedl. Hlavní herec byl ve své roli více než uvěřitelný, a na to že to bylo celou dobu o dospívání autisty tak to bylo překvapivě celkem zábavné. Hlavním kladem tohoto filmu je ovšem opravdu jeho zpracování.