Boj o moc

89%
Boj o moc
Rodina Royových – Logan Roy a jeho čtyři děti – řídí jeden z největších mediálních a zábavních konglomerátů na světě. Seriál Boj o moc sleduje jejich životy poté, co se stárnoucí otec rozhodne ze společnosti odstoupit a jeho potomci zvažují svou budoucnost. Drama, které se odehrává v New Yorku, zkoumá témata moci, politiky, peněz a rodiny. Logan Roy, tvrdý, vlivný a stárnoucí patriarcha, stojí v čele společnosti Waystar Royco, rodinou řízeného mezinárodního mediálního konglomerátu. Žije se svou třetí manželkou, milující a impozantní partnerkou Marciou. Kendall Roy, Loganův nejstarší syn z druhého manželství, ve firmě působí jako prezident divize a je Loganovým právoplatným nástupcem. Kendallův mladší bratr Roman Roy je Loganův upřímný a prostořeký syn, který se rád baví a ve Waystar už nadále nepracuje. Siobhan "Shiv" Royová, Loganova jediná dcera a nejmladší ze všech dětí, se snaží udělat kariéru v politice. Connor Roy, Loganův nejstarší syn a jediný potomek z prvního manželství, se pokouší vést nezávislý život v Novém Mexiku. Jakmile se Loganovy narozeniny zvrhnou v boj o moc mezi otcem a synem i mezi sourozenci samotnými, začne stoupat napětí. Royovy děti stojí před těžkým rozhodnutím poté, co vypukne spor o vedení společnosti a rodinná loajalita se začne drolit.(HBO Europe)




Recenze: Boj o moc

Kinobox.cz
95%

Boj o moc čtvrtou sérií navázal na dosavadní suverenitu a naservíroval nezapomenutelné finále, které utváří televizní dějiny. Bravurně napsaná a zahraná show o rodinném zákulisí obrovské mediální společnosti tne do živého. Kdekomu se při vypjatém sledování uleví, že jej netíží miliardové účty a nevyzpytatelné korporátní prostředí.


kunafix
kunafix
20 072 bodů
6
Je to takovej Dallas, akorát z jiného prostředí... a je to pojato v modernějším duchu. Tak moderním, že v tom musí být minimálně jeden teplej asiat. Ten, kdo to napsal, se v tom korporátním bordelu musí asi slušně vyznat, protože to vše dávalo smysl a byl to dobře vymyšlené. Intriky se intrikují a rodina je sviňská a skrz naskrz prohnilá. A to bylo to, co mě drželo v křesle celou první sérii. Akorát mě hlavně ze začátku dost sral ten neustálý jakoby ruční zoom kamery. Herecky dobře vybrané typy, ať už jde o vzkříšeného Kierana Culkina, bezskrupulózního Jeremyho Stronga nebo zajímavou Sarah Snook. A samozřejmě Brian Cox je tam osobnost největší. Jen ten Matthew Macfadyen je na můj vkus asi až moc britskej, chch, a má divnej tón hlasu. 2. série: Nerozumím všemu tomu, co se týká businessu, akcionářů, akvizicí a jak to má fungovat, ale jedno je jisté - že podrazy jsou pořád podrazy a že jde pořád o prachy a o moc. Všichni zbohatlíci se chovaj jak posraní aristokrati, až nestačím kroutit hlavou nad tím luxusem, plýtváním a obchodováním v částkách, které jsou astronomické (většinou se zaokrouhluje na miliardy). Z nějakého důvodu je to ale pořád tak chytlavé. Co mi moc nešlo pod knír, tak ta provinilost Kena (Jeremy Strong), kterej všude chodil vážnej a smutnej, jak kdyby ta role úplně ztratila smysl života. A taky se mi nelíbila Holly Hunter, ani rolí, ani svou divně šišlavou mluvou a herectvím. Ale jinak je to plné fuck-fucking hlášek, které tam trousí snad úplně každý, Romanových (Kieran Culkin) sprostých a černohumorných průpovídek a problémů, které chudý člověk nemusí řešit. Super. 3. série: Tak trochu už se opakujeme, teda hlavně s tím, že nevím, o co tam přesně jde. Teda vím - o prachy. Ale ty způsoby, jak toho chcou dosáhnout a navzájem se ojebat různými tržními ojebávkami. Prostě se to stočilo trochu do stereotypu a i když mě to stále baví, snížím hodnocení o jednu hvězdičku na 3. A ty luxusní interiéry a exteriéry, to jsou vždy třešničky na dortu. Jo a nesmím zapomenout, že už od začátku je hodně chytlavé to hudební téma, které se v různých provedeních (dle situace a nálady) objevuje v jednotlivých epizodách. A čtvrtou řadu si nemůžu nechat ujít. V té to paradoxně tou smrtí trochu ožilo, že jsem se už chtěl pomalu vracet na 4 hvězdičky, ale rozmyslel jsem si to, protože ten děj byl už potom vlastně pořád dokola jedno a to samé. Prostě kdo dostane jakou funkci a kdo tu hlavní. Boj o moc, no, boj o moc. Dobrej seriál, dobrej, ale né dostatečně úchvatnej, abych ho musel vidět znovu.
Richard K
Richard K
8 439 bodů
6
Taková vyostřenější Dynastie, kdy výsledný dojem kazí afektované, převážně rodinné výstupy, vršící jednu scénu za druhou, až mi z toho šla hlava kolem. K tomu ruční kamera, která je přínosem spíše u akčního žánru. Faktem je, že vyobrazení rodiny, zkažené velkými penězi a některé momenty s tím spojené, jsou zajímavé a psychonalytici si přijdou na své. Castingově good , Brian Cox jako vždy neochvějná jistota.
naineko
naineko
1 640 bodů
10
Yeap!


Dodatečné informace

Původní název:
Succession (více)
  • USA Boj o moc
  • USA Succession
  • USA 석세션
  • USA キング・オブ・メディア
  • USA Kế Nghiệp
  • USA La sucesión
  • USA Nasledstvo
  • USA Nasljeđe
  • USA Palikimas
  • USA Succesiunea
  • USA Sucesión
  • USA Sukcesja
  • USA Utódlás
  • USA الخلافة
  • USA Наследници
  • USA Спадкоємці
  • USA 傳媒家族繼承人
  • USA 繼承之戰
  • USA 继承之战
Premiéra v ČR:
4. 6. 2018
Země původu:
USA
Knižní předloha:
Čeština:
Boj o moc je dostupný s českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch