Hellraiser

61%
Hellraiser
Mladá žena bojující se závislostí získá starobylou skříňku s hlavolamem, aniž by věděla, že jejím účelem je přivolat Cenobity, skupinu sadistických nadpřirozených bytostí z jiné dimenze.



Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
6
Překvapivě kvalitní uchopení kultovního hororu v novém století. Pomalý a překvapivě málo brutální horor, sázející více na atmosféru a postavy než laciné bafání.
Richard K
Richard K
8 416 bodů
6
Je znát, že se tvůrci snaží jít částečně svou cestou, ale přitom zachovat "ducha" béčkového hororu s odkazem na originál. To se vcelku daří, ale místo prvních, vcelku zbytečných 20 minut, se mohla režie více věnovat scénám v domě a chování postav , které bylo místy až hloupé. Velmi dobře se podařilo podat finální prozření jak milionáře, tak dívky, která chtěla zachránit bratra. Varovný prst, že mnohé sliby vypadají dobře, ale za nimi se může skrývat "utrpení", má v rebootu ještě významnější polohu, než v originálu. Atmosféra snímku je díky tomu povedená a zajímavá je i změna na postech démonů, kde tentokrát chybí chlapi. Celkově jsem spokojený, a pokračování bych uvítal.
Lord Mrdák
6 850 bodů
4
Úplná klasika hororů za poslední roky. Nějaké tajemství, mladí k tomu přijdou jak slepí k houslím a odpovědi nachází u někoho v léčebně a na internetu a poté se vydají k boji se zlem na vlastní pěst. Ohrané. K tomu bonus. Hlavní hrdinka je fetka, která prozřela, brácha buzna a všude nasraný feminismus. Pinhead je teď ženská. A nesmí samozřejmě chybět všudypřítomné jebání. Je to o ničem.

Dodatečné informace

Původní název:
Hellraiser (více)
  • USA Hellraiser
Premiéra v ČR:
6. 7. 2023
Země původu:
USA, Srbsko
Rozpočet:
14 mil. USD
Knižní předloha:
Čeština:
Hellraiser je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch