Princ a Pruďas

64%
Princ a Pruďas
Film Princ a pruďas je urážkou všech pohádek a fantasy příběhů. Zatraceně vtipnou a povedenou urážkou. Vypráví příběh dvou královských bratrů, z nichž jeden oplývá rytířskými ctnostmi, zatímco tomu druhému zcela chybějí. Přesto utvoří údernou dvojku, která je pro záchranu krásné panny (snad) ochotná podstoupit mnohá nebezpečenství, tedy pokud to nebude příliš bolet. V režii Davida Gordona Greena (narkoticky ulítlá krimikomedie Travička zelená) dovádějí James Franco, Danny McBride (jinak také spoluautor scénáře) a oscarová Natalie Portman. Princ Thadeous (McBride) se ze všeho nejlíp umí povalovat a závidět bratrovi, princi Fabiousovi (Franco) jeho proslulost a sličnou dívku Belladonnu (Zooey Deschanel), kterou si přivezl z poslední výpravy, aby ji pojal za manželku. Než se svatební zvony stačí pořádně rozeznít, objeví se na scéně čaroděj Leezar (Justin Theroux), jenž se Belladonny zmocní a unese ji na svůj hrad. Aby žalem zlomený ženich nebyl na její záchranu sám, vnutí mu otec král jako doprovod mladšího bratra. Jenže Thadeous ještě nikdy v životě na žádné hrdinské výpravě nebyl, a tak neví, jak se například jedná s kouzelníkem pod vlivem, vícehlavou saní nebo krásnou, leč permanentně naštvanou a nebezpečnou lučištnicí Isabel (Portman). Navzdory mnoha nebezpečenstvím a život ohrožujícím situacím princové krok za krokem postupují vstříc Belladonnině záchraně. A divák, místo toho aby jim zuřivě držel pěsti, se baví nad jejich i na středověk velmi nekorektním slovníkem a absurdními situacemi, do kterých se snad ještě žádní filmoví rytíři nikdy nedostali.



Recenze: Princ a Pruďas

Kinobox.cz
65%

Přesto palec nahoru. Snad i proto, že podobné odvážné hrátky se vždycky cení a dvakrát tolik, když to docela obstojně funguje i jako samotná žánrovka (v tomhle případe fantasy). Jen ten humor mohl být nápaditější.


Brenan88
Brenan88
47 150 bodů
8
To se vám tak sejde parta kamarádů a natočí skvělou dobrodružnou fantasy komedii. Chvílemi jsem se tak smál až mi tekly slzy. Danny McBride se s hlavní úlohou popasoval více než dobře a James Franco ho dobře doplňoval. Takový to film byl dlouhou dobu potřebný a skvěle tak zalepil mezeru na filmovém trhu. Odlehčené,perverzní a geniální.
Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
6
Nedávno to byl "Paul" a teď zde máme další snímek od režiséra, který dostal sprosté lekce Judda Apatowa. "Princ a pruďas" je veskrze průměrná fantasy komedie, která víceméně hraje jen s tím, že se zde v každé větě řekne "fuck". Občas to působí sympaticky a vtipně to nabourává zaběhlé fantasy standardy ale jinak film nedokáže moc zaujmout (ačkoliv má překvapivě slušný příběh, který by obstál i v čistém fantasy snímku), vtipných scén je zde pomálu a McBride mi spíše sedí jako vedlejší "přitakávač" než hlavní role. Mohlo to být o moc lepší, zvlášť, když si člověk uvědomí, že něco takovéhu tu ještě nebylo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 487 bodů
6
Obhroublá pohádková parodie bez většího nápadu baví stejně, jak by s tímto záměrem, penězi, ratingem a obsazením bavil úplně každý. Ocenit tak můžu leda vůli něco takového natočit, ale to není dost na nadprůměr. To slovo "baví" jsem ale použil, proto dám 3 hvězdy. A 50%.

Dodatečné informace

Původní název:
Your Highness (více)
  • USA Princ a Pruďas
  • USA Your Highness
  • USA Caballeros, princesas y otras bestias
  • USA Princ a prudas
  • USA Princ a pruďas
  • USA Sua maestà
  • USA Votre Majesté
Premiéra v ČR:
16. 6. 2011
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Rozpočet:
49,9 mil. USD
Tržby:
28,01 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Princ a Pruďas je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch