Články

Nejnovější články

  1. Lidice: Nemocnou Nellis nahradí režisér Nikolaev
    Filmy9. 6. 2010
    Lidice: Nemocnou Nellis nahradí režisér Nikolaev

    Absolutní šok nedávno prožili producent Adam Dvořák a režisér Petr Nikolaev. Prvnímu zavolala režisérka Alice Nellis s tím, že velkofilm Lidice nemůže z vážných zdravotních důvodů režírovat, druhý nedlouho poté dostal od producentů nabídku, aby se prestižního projektu pár týdnů před první klapkou ujal.

  2. MTV Movie Awards rozdány
    Filmy7. 6. 2010
    MTV Movie Awards rozdány

    Jde o jedinou show, ve které se může stát díl ze série Twilight filmem roku. Jde o jedinou show, která kdy měla megaproducenta Lese Grossmana. A i letos výsledky nepřekvapila.

  3. Téma7. 6. 2010
    Smoljak našel způsob, jak vyjít s českou povahou i mocí

    Názor - Ladislav Smoljak byl vždy ten druhý, méně nápadný z dvojice se Zdeňkem Svěrákem. Ale právě díky tomu se mu podařilo nestát se úplně národním pomníkem. Ve slavných českých dvojicích komiků, jako byli Voskovec a Werich či Šimek a Grossman, je vždycky jeden víc lidový, a toho pak lidé chtějí za prezidenta.

  4. Téma7. 6. 2010
    Stěrače dál stírají, světla dál svítí. Smoljakův humor jen tak nezmizí

    Spoluzakladatel Divadla Járy Cimrmana a dlouholetý kolega Zdeňka Svěráka Ladislav Smoljak byl veřejností často vnímán jako "ten druhý" ze slavné dvojice. Přitom to byl právě on, kdo režíroval populární komedie včetně nezapomenutelného filmu Vrchní, prchni!.

  5. České nebe Ladislava Smoljaka
    Téma6. 6. 2010
    České nebe Ladislava Smoljaka

    Nemohl jsem z něj spustit oči. Pohublý, propadlé tváře, ale přesný - v intonaci, gestu i pohybu. Schválně jsem se na něj díval při pravidelných rozcvičkách, se kterými na pódium vtrhával Miroslav Tyrš, ale neulevoval si ani v nejmenším. A herecký fórek, kterým čelil nečekanému návratu maršála Radeckého, patřil onoho večera k těm vůbec nejvydařenějším.

  6. Zemřel Ladislav Smoljak
    Filmy6. 6. 2010
    Zemřel Ladislav Smoljak

    V neděli 6. června 2010 nad ránem zemřel v kladenské nemocnici režisér, scenárista, herec a cimrmanolog Ladislav Smoljak. Bylo mu 78 let.

  7. Nejlepší festival skončil
    Festivaly a ceny5. 6. 2010
    Nejlepší festival skončil

    Velká narozeninová párty ve Zlíně končí. Jubilejní 50. ročník mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež sice zpočátku provázela mimořádná nepřízeň počasí, nakonec ale všeobecně převládl názor, že právě ta letošní přehlídka patří k těm vůbec nejvydařenějším v její historii.

  8. Téma4. 6. 2010
    Filip Renč a Michaela Kuklová ve Zlíně: Oba jsme se v mládí styděli!

    Zlín /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – Chodník před zlínským Velkým kinem zdobí od středečního dne další dvě hvězdy. Letos je ředitelka nadačního fondu Kapka naděje Vendula Auš Svobodová předala herečce Michaele Kuklové a režisérovi Filipu Renčovi. Ještě předtím se ale oba setkali na tradiční Balkon party s novináři a hosty padesátého ročníku Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež ve Zlíně.

  9. Zlínské střípky
    Festivaly a ceny3. 6. 2010
    Zlínské střípky

    Ve Zlíně až do soboty probíhá 50. ročník mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež, největší a nejstarší přehlídky svého druhu na světě.

  10. Téma3. 6. 2010
    Václav Vorlíček: Českému filmu bych přál víc peněz

    Zlín /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – Václav Vorlíček patří k velkým jménům české filmové tvorby. Tento známý režisér a scénárista zavítal také na padesátý ročník Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež ve Zlíně a se svými kolegy z branže ve čtvrtek oslaví v krajském městě osmdesátiny. „Do čeho jsem se pustil, tak se někdy více, někdy méně dařilo. Že bych se ještě do něčeho velkého pouštět chtěl, tak to už ne, poněvadž si na to nemůžu troufat v osmdesáti letech, které se mi blíží. Ještě nemůžu říkat hop neboť jsem se jich ještě nedožil. Až ve čtvrtek,“ řekl se smíchem filmový tvůrce.

  11. Téma3. 6. 2010
    Hurvínek na scéně. Je to vůbec film? Jen podle kin

    Hurvínek ve 3D; to zní lákavě. Jenže pokusný záznam divadelní hry za běžné vstupné kin může ublížit loutkové legendě i trojrozměrné módě.

  12. Téma2. 6. 2010
    Český dokumentarista získá 100 tisíc korun. Ale který?

    Letos počtvrté měli filmaři možnost přihlásit své filmy do klání o Cenu Pavla Kouteckého, která je udělována tvůrcům dokumentárních filmů. Organizátoři, mezi kterými jsou přátelé a spolupracovníci tragicky zesnulého režiséra filmu Občan Havel, letos zaznamenali rekordní počet přihlášených filmů.

  13. Téma2. 6. 2010
    Poslední klapka Kajínka padla ve vrtulníku. Podívejte se na upoutávku

    Deštivé počasí v posledních dnech kazilo plány nejen výletníkům, ale i filmařům. Nervózní byl obzvlášť tým kolem Kajínka, který do kin dorazí již 5. sprna. Mraky se rozestoupily až minulou sobotu, a tak štáb vyletěl s vrtulníkem a pořídil záběry nad Plzní a jejím okolím. Poslední klapka padla ve vzduchu nad Borskou věznicí. Podívejte se, na co se můžete těšit.

  14. Recenze: Hurvínek na scéně 3D
    Recenze1. 6. 2010
    Recenze: Hurvínek na scéně 3D

    Legendární české loutky poprvé na plátnech kin a hned ve 3D! Možná si ale měly ještě chvíli počkat…

  15. Téma1. 6. 2010
    Do lesa žádná roztomilost nepatří, říká režisér Jan Svěrák

    Když dostal v roce 1989 studentského Oscara za Ropáky, pasovalo to tehdy čtyřiadvacetiletého Jana Svěráka na úspěšného mladého muže. Ta nálepka mu vydržela přes Oscara za Kolju i spoustu dalších cen. Začal jít do let, ale neopustilo ho štěstí, talent ani táta. Ten dokonce navzdory tomu, že mu jeho usměvavý a zdvořilý syn hodil scénář Vratných lahví napoprvé na hlavu. V novém filmu Kuky se vrací, který bude v Karlových Varech v hlavní soutěži, se sešli zase a z třetí generace Svěráků přibrali nejmladšího Ondřeje.