Články

Nejnovější články

  1. Zemský ráj to na pohled získal v Moskvě tři ceny!
    Festivaly a ceny26. 6. 2010
    Zemský ráj to na pohled získal v Moskvě tři ceny!

    Snímek Zemský ráj to na pohled režisérky Ireny Pavláskové získal na 32. ročníku mezinárodního filmového festivalu v Moskvě hned tři ceny: Cenu FIPRESCI, Cenu mezinárodních filmových klubů FICC a Vilma Cibulková Stříbrného svatého Georgije za nejlepší ženský herecký výkon!

  2. Luc Besson si udělal čas na lásku?
    Filmy26. 6. 2010
    Luc Besson si udělal čas na lásku?

    Francouzský režisér Luc Besson (Leon, Pátý element) údajně kývl na nabídku režijně se podílet na vzniku nového milostného dramatu. Jednalo by se o jeho první anglicky mluvený film od Johanky z Arku (1999).

  3. Pan Nikdo z Belgie za 925 miliónů korun !
    Téma26. 6. 2010
    Pan Nikdo z Belgie za 925 miliónů korun !

    V červenci se do českých kin blíží výjimečný snímek Pan Nikdo. Kdo má rád příběhovou variabilitu Loly běží o život, intelekt Věčného svitu neposkvrněné mysli, poetiku Magnólie, či si oblíbil fantastičnost obrazů z Amelié z Monmartru, přijde si na své. Jaco van Dormael k filmu poskytl následující rozhovor.

  4. Vladimír Dlouhý: "Byl bych krutější, obvzlášť v těch koncích."
    Téma25. 6. 2010
    Vladimír Dlouhý: "Byl bych krutější, obvzlášť v těch koncích."

    Vzhledem k tomu, že Vladimír Dlouhý rozhovory moc často neposkytoval, je dost dobře možné, že tohle je ten úplně poslední. Vzniknul na konci března. Vladimír odpovídal spíš krátce a úsečně, ostatně jak bylo jeho zvykem, pokud jste ho postavili před mikrofon. Bavili jsme se hlavně o jeho filmových rolích po listopadu 1989. Nebylo jich mnoho, bohužel, ačkoliv za jednu získal Českého lva (Hlídač č. 47) a za další byl nominován (Bumerang).

  5. Téma24. 6. 2010
    Znát pravdu je nebezpečné, říkají tvůrci filmu Kajínek na novém plakátě

    Na světě je oficiální plakát k filmu Kajínek. V kinech už sice visí takzvané "teaser plakáty", které vznikly, aby se o filmu Petra Jákla vědělo co nejdříve, finální tvář však projektu vtiskla až práce Franse Lenzena. Renomovaný designér již dříve spolupracoval například i s Peterem Jacksonem.

  6. Téma24. 6. 2010
    Fanoušci kvalitního humoru zapálili svíčku pro Smoljaka

    Ve všech krajských městech Česka ve čtvrtek zaplály svíčky na počest zesnulého divadelního a filmového režiséra, scénáristy a herce Ladislava Smoljaka. Lidé v celé zemi tak umělci, který zemřel 6. června ve věku 78 let, vyjádřili svou úctu.

  7. Téma24. 6. 2010
    Režisér Robert Sedláček: Z komedie do dramatu

    Praha /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – Příběh, jehož náladu změnilo neplánovaně počasí – to je film Rodina je základ státu, který dokončuje režisér Robert Sedláček. Květnové a částečně i červnové natáčení zásadně poznamenaly výkyvy počasí, zejména dešťové poryvy a povodně na Moravě. S režisérem jsme si povídali o filmu Rodina je základ státu, hrdinových chmurách i povodních před kamerou...

  8. Téma22. 6. 2010
    Česká televize připomene vynikajícího herce Vladimíra Dlouhého

    Praha /FOTOGALERIE/ - Osobnost a herecké umění Vladimíra Dlouhého připoměla Česká televize mimořádnou programovou změnou 21. 6. na ČT2 v pořadu Krásné ztráty. V neděli 27. 6. na ČT1 od 20:00 mohou diváci shlédnout Dlouhého v jeho poslední televizní roli v premiéře detektivního filmu Domina v režie Jiřího Svobody. V obou pořadech se Vladimír Dlouhý setkal se svým bratrem Michalem.

  9. Téma22. 6. 2010
    Dlouhého poslední velký dabing: stránkové monology zvládal v kuse

    Jedna z posledních dabingových prací Vladimíra Dlouhého, titulní role v seriálu z produkce HBO John Adams, mu vynesla Cenu Františka Filipovského. Velkou zásluhu na tom měla režisérka českého znění Vladimíra Wildová. O jeho smrti se dozvěděla v zahraničí. "Je mi z toho smutno, Mirek mi svou prací přinášel radost," říká.

  10. Téma22. 6. 2010
    Pervitinový film shání dobové záběry výbuchu při vaření drogy

    Poslední dotáčku filmu P (čti Péčko) v pondělí absolvovali herci Vanda Hybnerová a Rostislav Novák. Nicméně tvůrce snímku s podtitulem Cestou z pekla, jenž vychází ze tří skutečných osudů spjatých s pervitinem, čeká ještě jeden složitý úkol.

  11. Jude Law nebude ve Varech sám!
    Festivaly a ceny22. 6. 2010
    Jude Law nebude ve Varech sám!

    Prezident karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška slíbil do dvou až tří dnů oznámit další ohromující superhvězdné jméno, které by se za dva týdny mělo procházet po kolonádě spolu s Judem Lawem, Nikitou Michalkovem a dalšími.

  12. V hlavních rolích remaku upírského hororu se představí Anton Yelchin a Imogen Poots
    Filmy22. 6. 2010
    V hlavních rolích remaku upírského hororu se představí Anton Yelchin a Imogen Poots

    Americká hororová klasika Noc hrůzy (1985) se dočká remaku. Režijní taktovku převzal po T. Hollandovi australský režisér Craig Gillespie (Pan tělocvikář, Lars a jeho vážná známost). Remake příběhu o chlapci, který se snaží zbavit svého souseda-upíra, má konečně své hlavní představitele.

  13. Téma21. 6. 2010
    ANKETA: Vítězem 80. let je kochající se Rudolf Hrušínský

    Menzelova komedie Vesničko má, středisková se stala suverénním vítězem posledního kola filmové ankety o nejlepších českých filmech historie.

  14. Téma21. 6. 2010
    Dlouhý uměl být něžný Forrest Gump i odvážný Robin Hood

    Nikdo jiný by tu větu neřekl tak něžně: "Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš." Forrest Gump alias Tom Hanks alias Vladimír Dlouhý - herec s hlasem tak podmanivým, že nebylo role, kterou by mu televize nenabídly.

  15. Vladimír Dlouhý: "Kdo nemá pro tebe čas, nemá pro tebe život."
    Téma21. 6. 2010
    Vladimír Dlouhý: "Kdo nemá pro tebe čas, nemá pro tebe život."

    Byl to zřejmě poslední rozhovor, který médiím poskytl. A po jeho skončení řekl větu, která je silná sama o sobě, natož v kontextu všech souvislostí...