Články

Nejnovější články

  1. Filmy5. 8. 2009
    Premiéry týdne s Gottem, Brunem a Rickym (VIDEO)

    S kým se chcete tento týden seznámit? Je pro vás atraktivnější excentrický moderátor ujíždějící na výstřední módě? Je tu pro vás Bruno! Nebo byste raději dítě, které je doslova zázračné? Přivítejte Rickyho! Nebo božského Káju? Ano, i nesmrtelná persóna české hudební scény si našla cestu do kin.

  2. Festivaly a ceny4. 8. 2009
    Letní filmová škola v číslech

    Letní filmová škola je za námi a je tak na čase bilancovat, co všechno letošní ročník přinesl.

  3. Filmy3. 8. 2009
    Tip videotéky O2 TV: Pod kůží

    Videotéka O2 Tv vám přináší nervydrásající podívanou o nesourodé čtveřici, která se u jedné benzinové pumpy v zemi nikoho střetne se zrůdou, neberoucí zajatce. Co myslíte, diváci, mají naši „lidští“ hrdinové šanci na přežití?

  4. Filmy3. 8. 2009
    Exkluzivní upoutávka: Den draka

    Tak je to konečně tady. „První český kung-fu film“ ukazuje drápky ve své debutové upoutávce a světě div se, zatím to nevypadá vůbec zle. Co myslíte, mají studenti FAMU šanci prolomit prokletí akčního žánru v České republice?

  5. Téma3. 8. 2009
    Švankmajer natáčí světový unikát: animuje fotografie herců

    Vstoupit do nenápadného domu v nenápadné obci Knovíz za Prahou znamená vejít do jiného světa. Na zápraží potkáte Japonku, v předsíni Holanďana; v kuchyňce voní vánočka - a zbytek přízemí plní počítače. Studenti z nich loví jednotlivé prvky příběhu, o němž nikdo netuší, jak vypadá. Celou skládanku nosí v hlavě jediný muž: Jan Švankmajer.

  6. Téma3. 8. 2009
    Komedie Veni, vidi, vici zavede na golf a představí i Gotta

    Veni, vidi, vici. Výrok Julia Caesara – Přišel jsem, viděl jsem, zvítězil jsem – dal jméno romantické komedii z prostředí golfu, která po předpremiéře na evropském golfovém turnaji v Čeladné vstoupí do kin 6. srpna. Mihne se v ní i Karel Gott.

  7. Filmy30. 7. 2009
    Richard Krajčo si opět šáhne na bobule (FOTO)

    Pro hit Bobule je charakteristických několik věcí – krása Terezy Voříškové, parťáctví Kryštofa Hádka a Lukáše Langmajera, poetická ústřední píseň Richarda Krajča. No a když jsou zpátky všichni klíčoví hráči před kamerou, nemůže chybět ani Krajčo.

  8. Filmy29. 7. 2009
    Premiéry týdne s dobrými režiséry (VIDEO)

    Tento týden se nám v premiérách sešli velmi zkušení krejčí. Režiséři se se svými úkoly poprali na výbornou a o to obtížnější bude volba nejlepšího víkendového bijáku. Dost možná neskončíte jen u jednoho titulu.

  9. Filmy28. 7. 2009
    Tip videotéky O2 TV: Tobruk

    Videotéka O2 Tv vám přináší třemi Českými lvy oceněný válečný epos režiséra Václava Marhoula Tobruk. Snímek se odehrává za druhé světové války. Na podzim roku 1941 jsou do Němci a Italy obleženého města Tobruku v severoafrické Libyi odveleni i vojáci 11. východního československého praporu.

  10. Téma28. 7. 2009
    Louny otevírají kino se špičkovou technikou

    Louny – Lounské kino Svět disponuje po nákladné renovaci interiéru nejmodernější technikou 3D. Slavnostního zahájení provozu kina se ve čtvrtek zúčastní pozvaní hosté, pro veřejnost bude první film ve vysoké kvalitě promítán v neděli.

  11. Téma28. 7. 2009
    České snímky na Letní filmové škole spojuje politika

    Dvě předpremiéry českých filmů už Letní filmová škola (LFŠ) zažila, jedna premiéra ji ještě čeká. Klíček, thriller s prvky hororu, odkazuje zpět do doby politických procesů padesátých let a natáčel se pod vedením režiséra Jána Nováka.

  12. Filmy27. 7. 2009
    Dešťová víla: první fotky z natáčení

    Kdysi patřily české pohádky k tomu nejlepšímu z domácí filmové produkce. V poslední dekádě žánr upadl a nebýt Anděla páně Jiřího Stracha a Pekla s princeznou Miroslava Šmídmajera, možná by se na české čerty a vodníky zapomnělo. Nyní by rád zašlou slávu žánru oprášil Milan Cieslar.

  13. Filmy27. 7. 2009
    Trailerové novinky 2#

    Po necelých dvou týdnech vám přinášíme další nášup čerstvých upoutávek. Tentokrát se podíváme na zoubek prokletému Jánošíkovi, ambiciózním Lištičkám a provokativnímu Klíčku.

  14. Téma24. 3. 2009
    Palace Cinemas startuje 3D projekce

    Ve středu 25. března zahájí společnost Palace Cinemas 3D projekce premiérou animovaného filmu Monstra vs. vetřelci. Společnost nyní dokončuje instalaci dvanácti 3D digitálních systémů ve svých multikinech jak v České republice, tak na Slovensku a v Maďarsku.