Když z krize středního věku vznikne muzikál. Skvělý Branický zázrak Jana Svěráka je online

Když z krize středního věku vznikne muzikál. Skvělý Branický zázrak Jana Svěráka je online
Muzikál Branický zázrak | Dramox
„Začal jsem psát a najednou postavy policistů přišly před garáž a začaly tančit a zpívat. Tak jsem to dopsal a zjistil jsem, že to není film, ale divadlo. To byl pro mě šok,” řekl Svěrák při kinopremiéře v pražském kině Světozor. Že nakonec Divadlo Na Fidlovačce od premiéry v roce 2020 odehraje 70 představení pro 28 tisíc diváků, nečekal. Fanoušci chodili i opakovaně, osmnáct písní Tomáše Kluse se jim zapsalo do paměti smíchem i dojetím i díky zpěvákovu parádnímu duetu s Veronikou Khek Kubařovou. Na scéně v roli bezdomovce vyniká i Šimon Bilina, který se svěřil: „Když se hraje píseň Polobůh, tak je mi z toho křehko, oslovuje vás opravdu zevnitř.” Skvělými výkony ho dále doprovází Filip Antonio, Josef Fečo, Rudolf Kubík nebo Simona Tlustá.
Branický zázrak: trailer
Svěrák se přiznal, že se při psaní inspiroval i vlastní krizí středního věku: „Já jsem prodělával krizi středního věku dlouhodobě od 40 let, našel jsem lék v meditacích a józe. Já jsem ta postava písničkáře Krajíčka. Až jógou a studiem člověku dojde, že když člověk změní pohled na svět, tak se změní i ten svět.” V příběhu hlavního hrdiny Pavla Krajíčka se pozná každý, kdo se setkal i nesetkal s krizí středního věku. Písničkář se diví, kam se ztratilo jeho mládí, sláva, radost ze života a teď i kolo z garáže. Vydá se jej hledat mezi bezdomovce, kde během jedné tajemné noci najde odpověď na to, co ho v životě trápí.
Na Dramoxu je k vidění i nejúspěšnější muzikál v historii Divadla Karlín Carmen s Lucií Bílou. S 300 tisíci diváky se zapsal do české muzikálové historie. Nádherná hudba Franka Wildhorna a velkolepá podívaná o lásce a zradě vás přenesou přímo na Broadway. Zlatou slavici na scéně doprovázejí skvělými tanečními a pěveckými výkony muzikálová esa Dasha, Pavla Břínková, Václav Noid Bárta nebo Jiří Korn.
Branický zázrak
Branický zázrak
  • Dramox
Výborná muzikálová komedie Dobře placená procházka v režii Dalibora Gondíka zase připomene slavné hity Šlitra a Suchého. Do jazzové atmosféry vtáhne publikum původní muzikál Píseň pro Ninu – příběh o lásce a hudbě, do kterého zasáhne válka a komunistický režim. Hudebně-taneční lovestory zase nabídne Otřást vesmírem. Na Dramoxu si zkrátka příznivci muzikálů a divadelních her přijdou na své.
Podívejte se na žebříček nejlepších českých divadelních záznamů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Dramox