Nenápadný oscarový hit a nová vánoční klasika je konečně na streamu. Zimní prázdniny vás zahřejí

Nenápadný oscarový hit a nová vánoční klasika je konečně na streamu. Zimní prázdniny vás zahřejí
Zimní prázdniny | SkyShowtime
Právě tam je totiž retro snímek vracející se do roku 1970 od pondělí k přehrání. Pojednává o nesourodé trojici, která spolu musí nedobrovolně trávit vánoční svátky v kampusu soukromé univerzity. Sledujeme tak učitele historie Paula (Paul Giamatti), stíhaného množstvím zdravotních indispozic, který pomocí jízlivého sarkasmu a nepříjemného vystupování kolem sebe buduje zeď jako obranu vůči zraněním z mezilidských vztahů.
Zimní prázdniny: trailer | Focus Features
Něco podobného lze říct i o problémovém studentovi Angusovi (Dominic Sessa). Ačkoli k sobě oba muži mají z hlediska vnitřního prožívání poměrně blízko, cestu jeden ke druhému by nikdy nenašli nebýt dobromyslné, avšak rázné kuchařky Mary (Da’Vine Joy Randolph), vyrovnávající se s traumatickou ztrátou syna ve vietnamské válce. Navzdory nejhlubšímu zranění je Mary vztahovým tmelem mezi Paulem a Angusem. Právě ona nakonec umožňuje všem, aby si prostřednictvím přiblížení k druhým lidem něco v sobě přece jen uzdravili.
Zimní prázdniny
Zimní prázdniny
  • SkyShowtime
  • O2 TV
  • Google Play
  • +2
83%
Uznávaný režisér Alexander Payne (Bokovka, O Schmidtovi, Zmenšování) pomocí scénáře Davida Hemingsona vytvořil instantní vánoční klasiku, která dokáže stejnou měrou pobavit i dojmout, přitom však staví na nebanálně prokreslených charakterech a pečlivém budování jejich vzájemných vztahů.
Ačkoli si tedy Oscara domů odnesla pouze Da’Vine Joy Randolph za herečku ve vedlejší roli, Zimní prázdniny se opakovaně objevily v žebříčcích nejlepších titulů loňského roku. Nezávislý snímek natočený za pouhých 13 milionů dolarů utržil v kinech trojnásobek, což na relativně komorní konverzační drama není vůbec špatný výsledek. Ještě větší úspěch snímek zaznamenal během rozličných ceremonií, přičemž chvála šla i za oběma hlavními herci – tedy ostříleným Giamattim i charismaticky debutujícím Sessou.
Zimní prázdniny
Zimní prázdniny
Zimní prázdniny
Zimní prázdniny
Zimní prázdniny
Pokud vám tedy Zimní prázdniny dosud unikaly, nyní byste jim už šanci dát měli. Podívejte se také na náš žebříček nejlepších filmů, které jsou momentálně na platformě SkyShowtime k vidění.
Zdroje: SkyShowtime, Wikipedia, Kinobox