Na Maxu vypukla ledová apokalypsa. Noví Krotitelé duchů si na streamu snaží napravit reputaci

Na Maxu vypukla ledová apokalypsa. Noví Krotitelé duchů si na streamu snaží napravit reputaci
Krotitelé duchů: Říše ledu | Sony Pictures Home Entertainment
Zatímco Odkaz se odehrával v americkém zapadákově, Říše ledu přesouvá rodinu Spenglerových zpátky do New Yorku, kde se noví hrdinové rozhodli pokračovat v krotitelské tradici tatínka/dědečka Egona, přičemž po ruce mají nejen ikonickou hasičárnu, ale také oblíbené postavy z původních dílů. Brzy ale přijdou na to, že nahánět po velkoměstě strašidla není žádná sranda, obzvláště když vám jde po krku zákeřný starosta. Brzy se navíc v podniku Raye Stantze objeví tajemný artefakt ukrývající mocného démona, jenž rád šíří strach a chlad.
Krotitelé duchů: Říše ledu
Krotitelé duchů: Říše ledu
  • Max
  • O2 TV
  • Google Play
  • +4
58%
Říše ledu dorazila do kin pár let po úspěchu Odkazu, v němž režisér Jason Reitman převzal pomyslné režijní žezlo po otci Ivanovi a představil značku nové generaci. Výsledkem byla svižná a příjemná zábava, jež udělala fanouškům série radost. Od „dvojky“ však mnozí doufali, že posune látku trochu jiným směrem a nebude se tentokrát spoléhat jen na nostalgii. Tuto naději přiživovaly také trailery, které lákaly na podstatně blockbusterovější a trikovější podívanou.
Jenže výsledek v kinech neoslnil a připsal si spíše průměrnější fanouškovské reakce. Režijní rutinér Gil Kenan nenaplnil očekávání a podle mnohých naservíroval produkt, který se až příliš topí v minulosti a návratu starých známých. A to se projevilo i na tržbách. Snímek utržil při 100milionovém rozpočtu v kinech 201 milionů dolarů. Což je zhruba stejně jako Odkaz, takže diváci značce v podstatě neubyli. Zároveň se ovšem nepodařilo fanouškovskou základnu nijak zvětšit, což byl vzhledem k vyššímu rozpočtu problém. Říše ledu se jakž takž zaplatí, o velkém zisku ale mluvit nelze.
Krotitelé duchů: Říše ledu: 1. trailer | Sony
Noví Krotitelé duchů v týdnu dorazili na streamovací platformu Max, aby zde rozptýlili vlažné ohlasy a ukázali, že i když za minulým dílem i legendární jedničkou zaostávají, pořád zvládnou být alespoň rodinnou zábavou pro celou rodinu se sympatickými postavami, jimž kromě starých známých kraluje zejména oblíbený Paul Rudd. Získají aspoň zde nové příznivce?
Podívejte se také na žebříček nejlepších komedií podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Max, Sony Pictures