„Vytvářím práci pro nadějné talenty.“ Nicole Kidman má dobrý důvod, proč hraje v tolika seriálech
Kidman jsme letos mohli vidět v netflixovské romantické komedii Rodinná aféra, na též platformě ji již za necelý měsíc uslyšíme v animáku Zakletí a z benátského festivalu si odvezla cenu pro nejlepší herečku za thriller Babygirl. Vedle toho aktuálně v zámoří startuje druhá sezóna seriálu Lioness, na Netflixu dominovala minisérií Svatba roku, začátkem roku se na Amazon Prime Videu objevila minisérie Expatrianti a tamtéž se brzy dočkáme i druhé řady Úplně cizích lidí. A na příští rok už má domluvenou obdobnou porci především televizních rolí.
V rozhovoru s Marcem Malkinem pro Variety Kidman přiznala, že o oddechu občas uvažuje, zároveň je však nadšená, že se může podílet na projektech, které ji zajímají, a dát do nich všechno – což je prý právě to, o čem vždy snila.
Její aktivity však mají i další, ne tak nápadnou rovinu. „Svým způsobem takhle můžu posloužit nadějným talentům jako třeba autorce Babygirl Halině Reijn. Těžko bych mohla říct ‚Dobře, budu se starat jen o sebe,‘ jelikož mi na druhých lidech velmi záleží. Napadá mě, že můžu ostatním pomoct vytvořit pracovní pozice,“ zamýšlela se Kidman.
Oblíbená herečka a držitelka Oscara za Hodiny tím naráží na svou tzv. star power, tedy zářivost hereckých hvězd, jejichž účast na projektu často pomáhá s financováním i schvalováním dílčích fází vývoje a produkce. Kidman tak říká něco podobného jako zkraje letošního roku Christopher Nolan pro časopis Time, jehož nejmilejší filmy z poslední doby sice prý patří do kategorie levných komorních dramat, cítí však zodpovědnost za obrovské množství zdrojů, jež má k dispozici a které zahrnují mnoho lidí napříč různými pozicemi. Z toho důvodu prý bude i nadále natáčet velkorozpočtová, monumentální díla.
Kidman tak velikášské cíle nemá, koneckonců také není na úplném vrcholu pomyslného potravního řetězce jako Nolan mezi režiséry, její etablovanost v hollywoodském systému však skutečně zrychluje či rovnou umožňuje vznik leckterých projektů, za něž by jejich méně známí tvůrci museli jinak do krve bojovat.
Podle Jill Wagner, kolegyně Kidman v seriálu Lioness, přitom nejde jen o planá slova chvástavé herečky. „Je neskutečně milá,“ řekla na adresu hlavní hvězdy. „Na place mě navštívila kamarádka, jejíž matka téměř zemřela na rakovinu a Nicole řekla: ‚Hele, natočme krátké video pro mámu Sandy.‘ Udělala to z vlastní vůle, o nic jsem ji nežádala. Takové drobnosti se o ní moc neví. Je vážně unikátní,“ rozplývala se Wagner.
Nezdá se tedy, že bychom v nejbližší době Nicole Kidman vídali zásadně méně – zdá se, že hraní ji zcela naplňuje: „Miluji to, jsem do práce zapálená. Hlavně se ale musím starat o své tělo. Přála bych si mít superschopnosti, protože bych ráda byla úplně všude,“ dodala pro Variety.
Podívejte se na náš žebříček nejlepších hereček. Schválně jak vysoko se nachází herecká workoholička Kidman.