Smyslnější než kdy dřív. Nicole Kidman v traileru na nový film dráždí a vrací se na herecký vrchol

Smyslnější než kdy dřív. Nicole Kidman v traileru na nový film dráždí a vrací se na herecký vrchol
Babygirl | A24
Ve snímku herečky a režisérky Haliny Reijn ztvárnila Kidman ředitelku prestižní firmy, které zdánlivě nic nechybí a má nejen prosperující podnik, ale také šťastnou rodinku v čele s fešákem Antoniem Banderasem. Jenže jednoho dne si začne románek s o poznání mladším stážistou s tváří talentovaného Harrise Dickinsona (Trojúhelník smutku). Jejich vášnivý vztah není peprný jen kvůli věkovému rozdílu či jejímu postavení, ale také kvůli nastavení mocenských pravidel v jejich vztahu a zejména v postelových hrátkách. Jelikož se však nacházíme ve vodách erotického thrilleru, nebude to trvat dlouho a románek začne hlavní hrdince přerůstat přes hlavu.
Babygirl: trailer | A24
Snímek se tedy bude zabývat zejména mocenskou dynamikou ve vztahovém i intimním životě, zároveň prozkoumá prostřednictvím hlavní postavy tematiku hledání touhy, sebe sama i svých vlastních hranic. A evidentně to bude dělat velmi dráždivě a smyslně. První trailer totiž připomíná erotický thriller jak ze staré školy, materiál dokáže být správně provokativní, nalákat na zřejmě peprné erotické pasáže a zejména vystavět elektrizující, ale také čím dál houstnoucí napětí mezi mileneckým párem.
Babygirl mělo premiéru na nedávném festivalu v Benátkách, odkud si odvezlo velmi spokojené až nečekaně pozitivní reakce. Obětavý výkon Nicole Kidman byl navíc vyzdvihován natolik, že si z festivalu odnesla prestižní ocenění pro nejlepší herečku, což z ní ihned dělá jednu z předních favoritek pro blížící se sezónu filmových cen. Kritický web Rotten Tomatoes vykazuje 94 % spokojených recenzí se silným ratingem 8,2. Chválu si pak kromě bezchybné Kidman v údajně nejlepší herecké formě vyslechl také její protějšek Dickinson a v neposlední řadě také samotná Reijn.
Babygirl
Babygirl
62%
Režisérka podle prvních recenzí doručuje provokativní thriller, jenž se v otázce erotiky a sexu opravdu nedrží zpátky, zároveň jde ovšem díky chytrému scénáři každým dialogem svým postavám více a více pod kůži a s hlavními motivy okolo touhy, moci či sexuální svobody pracuje velmi pečlivě. Ohlasy i správně eroticky nahuštěný a zároveň mrazivý trailer dávají tušit, že o tomto filmu během následujících měsíců ještě hodně uslyšíme. A rozhodně by nemusel potěšit jen fanoušky Základního instinktu a podobných klasik.
Podívejte se na žebříček nejlepších erotických filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: A24