„Je to šílené.“ Hvězda Wonder Woman nechápe zrušení třetího dílu, drsně se obouvá do hlavounů DC

„Je to šílené.“ Hvězda Wonder Woman nechápe zrušení třetího dílu, drsně se obouvá do hlavounů DC
Hippolyta v sérii Wonder Woman | Warner Bros.
Pokračování odehrávající se v roce 1984 jsme mohli vidět v prosinci 2020, což byla značně nešťastná doba. Do covidem zasažených kin se totiž skoro vůbec nechodilo a ochotě publika riskovat nákazu nepomohla ani tehdejší strategie studia Warner Bros. uvádět své prémiové tituly zároveň na streamovací službě HBO Max. Wonder Woman 1984 si tudíž na sebe ani zdaleka nevydělala, a tak přestože režisérka a scenáristka Patty Jenkins už dávno před premiérou dvojky lákala na příběh třetího dílu, budoucnost série byla nejasná.
Wonder Woman
Wonder Woman
  • Netflix
  • Max
  • O2 TV
  • +3
72%
Během loňského a předloňského roku jsme mohli být svědky několika protichůdných vyjádření z úst Gal Gadot i Patty Jenkins, nakonec jsme se však dočkali jednoznačného ortelu – trojka od stejného tvůrčího týmu nebude. Scénář Jenkins jednak prý nezapadá do širších plánů Jamese Gunna a Petera Safrana, kteří mají poslední dva roky za úkol postavit DC univerzum na nohy, a navíc se objevila informace, že se už žádní herci a herečky z éry Zacka Snydera vracet nebudou. To znamená sbohem Henry Caville, sbohem Bene Afflecku a také sbohem Gal Gadot.
Ani tyto definitivní verdikty však nebrání angažovaným jednotlivcům, aby je zpochybňovali, což se nedávno opět stalo. „Myslím, že je to šílené. Upřímně tomu nerozumím. Wonder Woman utržila 800 milionů dolarů jen v kinech a navíc má obrovskou a velmi zapálenou fanouškovskou základnu. Jsou to skvělé filmy a já prostě vůbec nemůžu pochopit, proč se do nich neinvestuje dál. Kdybych byla kravaťák, považovala bych to za jistý výdělek. Navíc jsme každý film natočili za výrazně nižší rozpočet oproti zbytku DC snímků,“ rozohnila se v rozhovoru pro web Den of Geek herečka Connie Nielsen, jež v obou snímcích ztvárnila amazonskou královnu Hippolytu. Doplňme, že jednička v kinech utržila 824 milionů dolarů, zatímco dvojka z výše zmíněných důvodů pouze 170 (a její rozpočet byl ještě o 30 milionů vyšší).
Hippolyta v sérii Wonder Woman
Hippolyta v sérii Wonder Woman
Wonder Woman 1984
wonder-woman-v-novem-filmu-de-facto-nekoho-znasilnila-ale-protoze-jde-o-muze-je-vse-samozrejme-v-poradku
Wonder Woman 1984
Herečka se však nevzdává naděje a zřejmě se tím snaží pošťouchnout fanoušky k tlaku na Gunna a Safrana. „Je to prostě škoda. Vážně doufám, že si to ještě rozmyslí a že si uvědomí, že nechávají miliardu dolarů ležet na zemi. Nemluvě o spoustě fandů, které by tím udělali šťastnými,“ pokračovala.
Devětapadesátiletá dánská herečka si svou amazonskou roli evidentně užívala a na mystický ostrov Themyscira by se ráda vrátila. Možná se jí to i podaří – pro platformu Max se totiž stále chystá seriálový spin-off s názvem Paradise Lost, jenž by měl být příběhově spojen s oběma filmy a zaměřen na amazonskou mytologii. Těžko říct, zdali si však podobnými rýpanci do aktuálního vedení DC Studios pod sebou Nielsen spíše nepodřezává větev.
Ocenili byste ještě třetí Wonder Woman od stejných tvůrkyň, anebo věříte vytyčenému směřování od Gunna a Safrana?
První Wonder Woman si momentálně můžete připomenout na Maxu i Netflixu, zato pokračování se nyní nikde na streamu nenachází. Podívejte se také na náš žebříček nejlepších komiksových filmů.
Zdroje: Den of Geek, Variety, Collider, The Hollywood Reporter