Tom Hanks promluvil o svých nejoblíbenějších sci-fi. Zmínil klasiku i jeden nečekaný film

Tom Hanks promluvil o svých nejoblíbenějších sci-fi. Zmínil klasiku i jeden nečekaný film
Finch | Apple TV+
V rámci odpovídání na dotazy fanoušků ze sociální sítě Reddit totiž Hanks v roce 2013 dostal otázku ohledně oblíbeného filmu, v němž nehrál. Poněkud překvapivě vypíchl snímek Looper, specifický sci-fi thriller od Riana Johnsona, později stojícího třeba za osmou epizodou Hvězdných válek či oběma díly kriminální série Na nože.
Tom Hanks
Tom Hanks

Herec, Účinkující

7.7
V době, kdy Hanks odpovídal, byl Looper relativně čerstvým kouskem, jenž se těšil kritické i divácké chvále. Na základě premisy o cestování časem a posílání obětí nájemných vrahů zpět do minulosti, kde se o ně postarají anonymní zabijáci, se Johnsonovi podařilo rozehrát částečně psychologické, částečně rodinné drama ohledně ovlivňování vlastní budoucnosti a dalších etických otázkách. Není divu, že o tomto snímku Hanks nemohl přestat přemýšlet, jak sám přiznal.
Během téhož odpovídání však zmínil i o poznání výraznější a známější sci-fi kus, o němž hovořil už vícekrát – totiž slavný film 2001: Vesmírná odysea. „Viděl jsem ji snad stodvacetkrát,“ prozradil před lety v rozhovoru pro web Collider a dodal, že by rád udělal něco tak důležitého a přelomového jako právě Kubrickův snímek, který se stal klasikou poté, co jej promítali v kinech více než čtyři roky.
neobycejny-talent-i-skvele-masky-tito-herci-a-herecky-ztvarnili-v-jedinem-filmu-kladnou-i-zapornou-roli-3
Atlas mraků
Atlas mraků
Finch
Finch
„Každý rok se ni několikrát podívám. Mohl bych vás provést celým filmem a ani na chvíli nepřestat mluvit, ale nevím, jestli byste o takový zážitek stáli,“ žertoval během loňského rozhovoru pro web Letterboxd.
Sci-fi thriller Looper můžete zhlédnout na platformách Voyo, Prima+ či Canal+. Podívejte se také na náš žebříček nejlepších herců, v němž se Hanks nepřekvapivě nachází velmi vysoko.
Zdroje: Far Out, Collider, Reddit, Letterboxd