Režisér série Moloch promluvil o natáčení na Ukrajině i Donutilovi. „Je to výjimečný projekt,“ tvrdí

Režisér série Moloch promluvil o natáčení na Ukrajině i Donutilovi. „Je to výjimečný projekt,“ tvrdí
Moloch | Richard Hodonický
Lukáš Hanulák je již zkušeným seriálovým režisérem, jenž má na kontě mimo jiné několik epizod kriminálek Dáma a král, Specialisté a během podzimu se na televizi Nova objeví jeho paranormální Záhadné případy, v nichž si taktéž zahrál Miroslav Donutil. Moloch, ve kterém se investigativní novinář (Jan Révai) a online pátračka (Eliza Rycembel) zapletou po atentátu na prezidenta do spletitého případu plného konspirací a tajných služeb, je ovšem podle jeho slov zatím jeho největším projektem.
Lukáš Hanulák - rozhovor k sérii Moloch | Kinobox
Jedná se totiž o mezinárodní počin, který vzniká i ve spolupráci se Slovenskem a Ukrajinou, kde se část třídílné minisérie také natáčí. Režisér proto doufá, že jeho novinka bude mít i mezinárodní zásah. „Nevnímám to jako seriál, protože to děláme filmově, točíme filmově, primárně na jednu kameru. Děláme filmové záběry, přemýšlíme o tom jako o tří a půl hodinovém filmu,“ vysvětluje režisér. Dodává, že díky spolupráci se streamovací službou Canal+ mají lepší podmínky, než by se tvůrcům dostalo v klasické televizi a mají např. k dispozici více natáčecích dnů.
Moloch
Moloch
AI
64%
Rozebírání rozdílů mezi natáčením pro televizi a streamovací službu bylo ostatně dalším tématem rozhovoru. „Je tam tlak na kvalitu, ne na kvantitu, to je asi to nejzásadnější,“ shrnuje Hanulák výhody natáčení pro stream. Pochvaluje si také, že může více experimentovat s obrazovým formátem, což mu zajišťuje prakticky filmový styl vyprávění. V televizi je dle Hanuláka větší tlak na diváka či reklamu, na streamu však tyto prvky odpadají.
Hovořilo se také o příběhu minisérie, která je svým motivem prezidentského atentátu kvůli událostem z posledních měsíců možná aktuálnější, než tvůrci původně zamýšleli. Režisér ovšem upozorňuje, že se stále snaží natočit zejména žánrovku na bázi špionážního thrilleru. „Naše zaměření je více žánrové, thrillerové, nechceme kopírovat realitu nějakým dokumentárně-realistickým způsobem,“ dodává.
Moloch
Moloch
Moloch
Moloch
Moloch
Řeč samozřejmě přišla i na spolupráci s Miroslavem Donutilem, s nímž Hanulák natáčí již potřetí, nemůže si herce pro jeho profesionalitu vynachválit a je rád, že se jejich spolupráce stále vyvíjí. Nadále se v rozhovoru probírá náročné natáčení na Ukrajině, které se podařilo domluvit i přes stále probíhající válečný stav v zemi. V jakých podmínkách zde bude natáčení probíhat? Z jakých filmů tvůrci nejvíce čerpali? A co dalšího prozradil režisér o Miroslavu Donutilovi? To se dozvíte v přiloženém videu.
Podívejte se také na žebříček nejlepších českých seriálů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Kinobox