Prsteny moci se nevzdávají. Sledovanost klesá, třetí řada je ale na spadnutí

Prsteny moci se nevzdávají. Sledovanost klesá, třetí řada je ale na spadnutí
Pán prstenů: Prsteny moci | Amazon Prime Video
Prsteny moci jsou nejen nejdražším seriálem současnosti, ale také všech dob, což je na výsledku naštěstí vidět. Tvůrčí duo J. D. Payne a Patrick McKay totiž v dosud odvysílaných dvou sériích nijak netroškařilo a Středozem převedlo do seriálové podoby opravdu impozantním a vizuálně vtahujícím způsobem. Po velkých nákladech se ovšem logicky očekává obří sledovanost. Jenže té se zatím druhá sezóna úplně netěší.
Pán prstenů: Prsteny moci
Pán prstenů: Prsteny moci
  • Amazon Prime Video
65%
Už první díl nové série v ratinzích znatelně zaostával za startem seriálu a celková sledovanost je prozatím o dvě třetiny nižší než čísla první sezóny. Šéfka studia Jennifer Salke oznámila, že druhé Prsteny moci dosud vidělo 55 milionů diváků, zatímco jedničku si zapnulo více než 150 milionů odběratelů jejich služby. Za pokles jistě mohou silně negativní ohlasy na první sérii, přičemž si nespočet lidí nebral s tvůrčími změnami Paynea s McKayem servítky a ani spokojenější část publika nemohla přehlédnout řadu chyb. Druhá série se sice trpělivějším fanouškům odvděčila, těch ale tolik nezůstalo.
Šéfka Amazonu však už předem hasí jakékoliv obavy či škodolibé komentáře hejtrů. Na Prime Video jsou totiž s výsledkem stále spokojeni a potvrzení třetí série podle Salke oficiálně zazní ještě během října. Vedení je totiž přesvědčeno, že díky zvyšujícím se kvalitám seriálu sledovanost druhé řady ještě výrazně naroste a dožene výsledky jedničky. To se sice zdá jako optimistické přání, jinak ale dává zelená pro pokračování samozřejmě smysl. I po propadu zájmu totiž Prsteny moci stále patří mezi nejsledovanější seriály na Amazonu.
Pán prstenů: Prsteny moci: finální trailer na 2. sérii | Amazon Prime Video
Platforma se tedy hodlá držet tvůrčího plánu rozpracovat příběh okolo Galadriel, Saurona či Elronda do padesátihodinového příběhu, tedy do celkových pěti řad. Payne a McKay se samozřejmě neflákali a už před oficiálním schválením mají příběh a nápady, kam budou osudy postav směřovat, rozdělané. Což následnou produkci po definitivním schválení přeci jen urychlí. Samozřejmě se nabízí otázka, zda si klesající sledovanost nevybere daň na škrtech v přebujelém rozpočtu, na tyto spekulace je však ještě brzy. Fanoušci, kteří se obávali černých scénářů a musí tentokrát trochu déle čekat (druhá série byla potvrzena jen krátce po premiéře té první), tedy mohou zůstat v klidu.
Podívejte se na žebříček nejlepších fantasy seriálů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: The Hollywood Reporter