Voyo podruhé posílá svůj originál do televize. Na Nově bude sportovat Suchánkův tým povalečů

Voyo podruhé posílá svůj originál do televize. Na Nově bude sportovat Suchánkův tým povalečů
Národní házená | Voya
Tou první byla chválená minisérie Iveta, která se po úspěchu na streamu letos dočkala uvedení i v televizi, a to v rámci nováckých oslav 30. výročí televize. A nyní se bude historie přepisovat podruhé – od 8. října se totiž na obrazovkách TV Nova objeví komediální seriál z dílny Vladimíra Skórky a Michala Suchánka s názvem Národní házená.
Národní házená
Národní házená
  • Voyo
68%
„Komediální seriály mají na TV Nova dlouhou a úspěšnou tradici a už neodmyslitelně patří do naší žánrové nabídky. Věřím, že Národní házená nabídne našim divákům příjemné zpestření podzimních večerů. Má pro to všechny předpoklady – překvapivé lokální téma, silný autorský a tvůrčí tým a špičkové herecké obsazení,” vysvětluje v tiskové zprávě programová ředitelka TV Nova Silvia Majeská.
Spojení scenáře Michala Suchánka a režie Vladimíra Skórky fungovalo už u covidové série sKORO NA mizině z roku 2020, dvojice má v plánu spolu točit i film Copak je to za mazáka…, jenž by mohl být uveden v příštím roce. V Národní házené se Suchánek objevuje i před kamerou, a to vedle dalších hvězdných jmen jako Martin Pechlát, Jiří Langmajer, Václav Neužil, Jitka Schneiderová či Veronika Žilková.
Národní házená: trailer | Voyo
Příběh pojednává o skupině vysloužilých sportovců, jejíž maloměstské stárnutí naruší pozvánka na nadcházející veteránský šampionát v Národní házené – specifické úpravě standardní házené. Muži se tudíž musejí zvednout z gauče a začít zase trénovat.
„Je to příběh party kamarádů, kteří mají své rodiny, své životy, své průšvihy, ale spojuje je láska ke sportu, který hrávali a měli pocit, že se kolem něj točí svět. Ve skutečnosti se kolem něj, možná kdysi, točilo jen jejich město,“ popisuje Suchánek. „Už při psaní scénáře jsem přemýšlel o konkrétních hercích. Vlastně i sobě jsem roli psal na tělo a napsal jsem si ji co možná nejpohodlněji. On má přezdívku Jistič, protože mu často bouchnou pojistky a z banálních důvodů se začne rozčilovat, ale za chvilku je zase hodnej a slušnej chlap.“
Národní házená
Národní házená
Národní házená
Národní házená
Filip Kaňkovský
Národní házenou budete moci sledovat každé úterý od 21:30 na TV Nova. Podívejte se také na náš žebříček nejlepších sportovních seriálů.
Zdroj: TV Nova