Chyby z Četnických humoresek: Špatný náhrobek, letadlo i nepozorný člen štábu

Chyby z Četnických humoresek: Špatný náhrobek, letadlo i nepozorný člen štábu
Četnické humoresky | Česká televize

Mikrofon

Pojďme začít klasikou, která se opravdu nevyhýbá snad žádnému českému seriálu. Jistě si všichni dobře pamatujete závěr televizního hitu, kde se schyluje k druhé světové válce, a tak rodiny četníků odlétají vládním letadlem do Anglie. Karel Arazím však zůstává doma a postupně se rozloučí jak se svou dcerou a vnukem, tak i s Ludmilou. A právě zde jsme si všimli chyby. Když dvojice vede poslední konverzaci, objeví se nad nimi na chvíli chlupatý mikrofon, a to rovnou hned dvakrát. Zkrátka klasika, bez níž by se to neobešlo.
Četnické humoresky
Četnické humoresky
82%

Náhrobek

Asi ta nejznámější chyba v celém seriálu se odehrála hned ve čtvrté epizodě na hřbitově. Vzhledem k tomu, že se děj příběhu odehrává v meziválečném období, ale natáčel se až na počátku nového tisíciletí, je téměř jisté, že se objeví určité historické nepřesnosti. Tentokrát se však nejednalo o žádnou chybně vybranou výstroj nebo moderní vozidlo, ale o pouhý nápis, který zcela unikl očím tvůrců. Na konci epizody můžeme vidět Karla Arazíma po boku doktora Merhauta a za nimi náhrobek, na němž je uveden rok úmrtí 1999. V kontextu děje se tak jednalo o hrob, který nemá na hřbitově dalších víc jak 60 let co dělat.
Chyby v seriálu Četnické humoresky

Člen štábu

A na úplný závěr se podíváme na ne tak dobře skrytého člena štábu. Ve scéně, kde se Oskar snaží ošetřit zraněnou slečnu, se po chvíli vrátí z louky zpět na silnici ke svému vozu. A přesně v moment, kdy šlápne nohou na asfalt, je vlevo vidět půlka člena štábu v moderním oblečení, které v historickém prostředí zcela zjevně vyčnívá. Pokud chcete vidět další chyby, jež tvůrci v Četnických humoreskách přehlédli, podívejte se na video.
Podívejte se také na chyby ze seriálu Hospoda, Chalupářů či filmu Vesničko má středisková.
Zdroj: Kinobox