„Chtěl jsem, aby to skončilo." Colin Farrell přiznal, že kostým Tučňáka z duše nenávidí

„Chtěl jsem, aby to skončilo." Colin Farrell přiznal, že kostým Tučňáka z duše nenávidí
Tučňák | Max
Většina fanoušků (a koneckonců i oscarová Akademie) má ráda pořádné herecké transformace, díky nimž se známé tváře namaskují k nepoznání a následně i pod tunou make-upu podávají výrazné výkony. Zrovna v případě Tučňáka se však nabízí pochyby, zdali to vlastně bylo nutné, když existuje množství herců, kteří by se obličejovými rysy i tělesnými proporcemi na zohyzděného mafiánského bosse hodili líp.
Tučňák
Tučňák
AI
77%
Zřejmě nejčastěji se zmiňovalo jméno Richarda Kinda, je však třeba uznat, že tradiční fešák Farrell se úlohy slizkého a podřadného gaunera zhostil důstojně. Nezbytné hodiny strávené v maskérně jej však ubíjely do té míry, že možná právě tohle bude důvodem, proč už druhou řadu Tučňákových dobrodružství neuvidíme.
„Nechápejte mě špatně, moc jsme si to užil, ale zrovna tohle mě trochu štvalo. Ke konci jsem si už stěžoval každému, kdo byl ochoten to poslouchat. Chtěl jsem, aby to skončilo. Snažil jsem se ostatním připomenout, že jsem sice vděčný, ale taky pořádně rozmrzelý,“ cituje herce web SlashFilm. Farrell je prý rád za to, že se vedle DeVita a Burgesse Mereditha (který hrál Tučňáka v batmanovském seriálu z 60. let) mohl stát dalším představitelem této role – ale zaplatil za to určitou daň. „Když jsme skončili, měl jsem pocit, že už si nikdy nechci obléct ani ten zatracený oblek, ani nasadit onen zpropadený obličej,“ vyznával se (v originále poněkud expresivněji).
Tučňák: trailer | HBO Max
Před dvěma lety si v rámci natáčení Batmana na tuto nezbytnost nestěžoval, dokonce se rád podílel na virálním vtípku, jehož součástí byla návštěva losangeleské kavárny v kostýmu Tučňáka. Jenže hrát vedlejší roli během několika natáčecích dnů je zjevně něco úplně jiného než make-upovým martyriem procházet po řadu měsíců kvůli hlavní úloze ve vlastním seriálu.
Už kvůli Farrellově utrpení tedy doufejme, že výsledek bude stát za to. A pokud se tak stane, tak snad bude osmačtyřicetiletý irský herec ochotný tuto oběť podstoupit znovu. První díl Tučňáka se na platformě Max objeví ve čtvrtek 19. září, další epizody se tam budou objevovat v týdenních rozestupech vždy v neděli. Podívejte se také na náš žebříček nejlepších komiksových seriálů.
Zdroj: SlashFilm