Dočkáme se i třetího Batmana? Režisér naznačil plány po aktuálním Tučňákovi

Dočkáme se i třetího Batmana? Režisér naznačil plány po aktuálním Tučňákovi
The Batman | Warner Bros.
Loňské stávky způsobily zpoždění příprav druhého dílu, ale Reeves nedávno ujistil fanoušky, že už dopisuje scénář a počítá s natáčením během příštího roku. Pokud všechno dopadne dobře, dvojky Batmana se dočkáme na podzim roku 2026 a vrátit by se měl nejen Robert Pattinson v hlavní roli Temného rytíře, ale i Colin Farrell jako Oswald Cobblepot, který se už za pár dní objeví ve vlastním seriálu Tučňák (The Penguin) na platformě Max.
The Batman
The Batman
  • Max
  • O2 TV
  • Google Play
  • +2
85%
Právě v souvislosti s tímto spin-offem, na němž se Reeves přímo nepodílí, se samozřejmě vyrojily otázky týkající se hlavní filmové linie. A Reeves fanoušky ubezpečil, že trojka bude. Sice později, než si před pár lety myslel, ale bude. „Ano, plán je pořád stejný. Stále se držíme cesty, kterou jsme si vytyčili,“ řekl v rozhovoru pro web Collider. Zároveň ale připomněl, že seriálový Tučňák v úplně původních plánech nebyl.
„Věci se trochu posunuly. Když jsme přišli s nápadem na Tučňáka, bylo to něco, kam jsem chtěl Tučňákův příběh směřovat, hodlal jsem ukázat jeho cestu k moci. V Batmanovi je představen jako průměrně důležitá, přehlížená až vysmívaná postava, nikoli zločinecký boss, jak ho známe. To byl záměr, jelikož jsem chtěl postupně zpracovat i původ dalších postav z batmanovské galerie padouchů a Tučňákova linka ve filmu měla sloužit jako odrazový můstek k dalším příběhům,“ přiblížil Reeves.
Tučňák
Tučňák
Tučňák
Robert Pattinson, The Batman
The Batman
Filmař tedy zdůrazňuje propojenost chystaných filmů se seriálovým Tučňákem, rozhodně by prý nemělo jít o izolované dílo. Na jednu stranu je taková provázanost smysluplná z hlediska vyprávění, zároveň by ale mohla hrozit divácká přesycenost jako v případě Marvelu, jehož seriálové pokusy postupně přestaly zajímat i dříve oddané fanouškovské jádro.
Vzhledem k tomu, že aktuálně se žádný další batmanovský seriál nechystá (navzdory dřívějším snahám o vytvoření policejního procedurálu kolem komisaře Gordona), přehlcenost by nastat nemusela. Uvidíme, kam se tahle série po Tučňákovi a dvou filmech bude nadále ubírat.
Tučňák
Tučňák
AI
77%
Snímek The Batman můžete rovněž vidět na Maxu, standardním domovu děl z komiksové stáje DC. Podívejte se také na náš žebříček nejlepších komiksových filmů poslední dekády.
Zdroje: Collider, Deadline, ScreenCrush