Natáčení slavné znělky Přátel bylo noční můrou. Phoebe na scénu vzpomíná s odporem

Natáčení slavné znělky Přátel bylo noční můrou. Phoebe na scénu vzpomíná s odporem
Přátelé | NBC
Tanec okolo fontány, barevná paraplata, všudypřítomné úsměvy a dobrá nálada mezi sextetem protagonistů – tak vypadá ideální start komediálního seriálu, vtahující publikum do hřejivé kamarádské atmosféry, že? Jak ale při několika příležitostech vzpomínaly herecké hvězdy, natáčení přinášelo spíše utrpení, jež umenšoval snad jen humor Matthewa Perryho, loni nečekaně zesnulého představitele Chandlera.
Přátelé
Přátelé
  • Max
88%
Nejnověji na tyto zážitky vzpomínala Lisa Kudrow, nezapomenutelně ztvárňující Phoebe, v podcastu Conana O’Briena. „Natáčení znělky bylo noční můrou,“ přiznala bez okolků. Mohla za to prý jednak extrémně studená voda v kašně, zároveň také natáčení během pozdních nočních hodin a nezvykle velké množství záběrů, jež bylo třeba pořídit. Velmi nepříjemně působil i fakt, že filmaři herce a herečky neustále vybízeli k tomu, aby nadšeně tančili a dováděli, zatímco známé tváře se cítily velmi vyčerpaně a nepříjemně.
Obdobně na natáčení vzpomínala i Courteney Cox (tvář Monicy) před třemi lety v show Ellen Degeneres. „Byli jsme v té kašně hrozně dlouho. Někoho napadlo, že by to mohla být zábava, ale já vám řeknu, jak to dopadlo: Není žádná zábava hodiny a hodiny tančit ve fontáně!“
Přátelé
Přátelé
Přátelé
Přátelé
Kudrow ve zmíněném podcastu ale také přiznala, že jedna věc jí i jejím hereckým kolegům a kolegyním náročnou zkušenost přece jen ulehčovala. Milé a zároveň originální vtípky Matthewa Perryho totiž pomáhaly štábu se aspoň částečně udržet v příjemné náladě; některé autentické výbuchy smíchu v reakci na Perryho frky se dokonce dostaly do finálního sestřihu použitých momentek.
Na vzpomínání Kudrow je také zajímavé, že už tehdy Perryho vyjadřování stálo na chandlerovském opakování slov a vět k dosažení komického účinku. Záběry pro znělku se však natáčely dříve než samotné epizody, tudíž ještě nešlo o roli Chandlera, nýbrž autentický Perryho projev. Ten se tvůrcům zřejmě zalíbil, a tak Chandlerovu dikci i časté drmolení přizpůsobili tomu, co Perrymu zjevně šlo – a na co také jeho herečtí kolegové a kolegyně reagovali tak nadšeně.
Lisa Kudrow
Lisa Kudrow

Herečka, Výkonná producentka

6.2
Nelze se tedy představitelce Phoebe divit, že chválu na Perryho v posledních mnoha měsících rozsévá všude, kde může – nedávno třeba také přiznala, že se dříve na staré díly Přátel nikdy nedívala, po Perryho smrti si je však často pouští, aby tak na svého kolegu vzpomínala.
Vy můžete totéž učinit na platformě Max, kde jsou Přátelé momentálně k přehrání. Podívejte se také na náš žebříček nejlepších komediálních seriálů všech dob, v němž tento pořad samozřejmě nechybí.
Zdroje: Conan O’Brien Needs a Friend, The Ellen Degeneres Show, Collider