Konec jedné éry. Legendární parta Jeremyho Clarksona se loučí posledním dílem The Grand Tour

Konec jedné éry. Legendární parta Jeremyho Clarksona se loučí posledním dílem The Grand Tour
Grand Tour: One for the Road | Amazon Prime Video
K jejich dojemné rozlučce, která evidentně rozpláče řadu jejich skalních fandů, dojde v dalším z řady speciálů The Grand Tour, který bude mít tentokrát příhodný název One For The Road. Slavná trojice se vydá na poslední společnou cestu, která povede Zimbabwe a Botswanou, a bude v ní řídit auta, která vždy chtěla vlastnit – Lancii Montecarlo, Ford Capri a Triumph Stag. První upoutávka pak dává tušit, že jejich finále bude dojákem se vším všudy, při kterém se budou staří kamarádi dobře bavit, ale zároveň bude jejich dobrodružství protknuto nostalgií a pocitem, že vše směruje k hořkosladkému konci. Fanoušci osobitých moderátorů si už teď mohou připravovat kapesníčky.
The Grand Tour
The Grand Tour
  • Amazon Prime Video
92%
O konci legendární sestavy v The Grand Tour se mluví již několik měsíců. Trojice v posledních letech už novými díly velmi šetřila, v podstatě jen vydávala divácky vděčné speciály a každý už měl rozjeté vlastní úspěšné projekty. O blížícím se konci ostatně opakovaně mluvil každý z nich. Hammond hovořil o plánovém závěru a Clarkson svým osobitým stylem prohlásil, že se na podobný typ pořadu cítí starý, tlustý a unavený. Dalším jasným znamením o blížícím se konci byl fakt, že trojice nedávno rozpustila svou společnou produkční společnost W Chump & Sons Limited, kterou vlastnila se svým letitým producentem Andym Wilmanem a založila ji před počátkem pořadu The Grand Tour. Ten by měl ovšem po jejich odchodu pokračovat dál, jen ve zcela jiném moderátorském složení.
Clarkson a spol. se ovšem rozhodně nudit nebudou. Britský provokatér bude i nadále na Amazonu provozovat neméně úspěšnou Clarksonovu farmu, James May má třeba pořad Tak už vař! a také Richard Hammond se věnuje řadě vlastních projektů.
The Grand Tour: One For The Road: teaser trailer | Amazon Prime Video
Definitivně tak končí kapitola, která se začala psát v roce 2002, kdy Jeremy Clarkson a Richard Hammond začali moderovat britský Top Gear, jejich kumpán May se k nim přidal o rok později. Trojice absolutně změnila formát pořadu od BBC a automobilový magazín proměnila v neskutečně zábavnou show, která nenabízela jen recenze aut, ale také neuvěřitelné cesty po celém světě, hvězdné hosty a automobilové šílenosti všeho druhu.
Clarskonova osobitost a vznětlivost, která zapříčinila několik kauz, vyvrcholila v roce 2015 poté, co fyzicky napadl produkčního pořadu. Clarkson byl z pořadu odejit, May a Hammond však nechtěli bez svého kamaráda pokračovat a Top Gear také opustili. Následně se partička upsala Amazonu, kde našla příjemné útočiště. 13. srpna se ale jejich společná televizní kapitola definitivně uzavře.
Podívejte se na žebříček nejlepších seriálů dostupných na Amazon Prime.
Zdroj: Amazon Prime Video, Car Throttle