Krvavý hit The Boys se utrhne ze řetězu. Trailer na novou řadu má vraždící kuřata i superfašisty

Krvavý hit The Boys se utrhne ze řetězu. Trailer na novou řadu má vraždící kuřata i superfašisty
Banda | Amazon Prime Video
Naše hrdiny, antihrdiny a milované sociopatické maniaky jsme opustili ve chvíli, kdy zlý Superman Homelander v úžasném podání Antonyho Starra odhodil svou dlouho udržovanou masku dobrosrdečného amerického hrdiny a brutálně zavraždil náhodného chlápka na politickém protestu. Co by dřív znamenalo konec Homelanderovy obliby a kariéry milovaného superhrdiny, je ale k jeho vlastnímu překvapení přijato davem jeho příznivců s nadšením.
Banda
Banda
  • Amazon Prime Video
92%
Tvůrci tak konečně sklidili úrodu pečlivě opečovávanou předchozí tři roky, kdy ukazovali postupné vkrádání fašismu do všech aspektů světa tohoto seriálu. Homelanderovi se podařilo ovládnout instituce i konglomeráty a nakonec veřejné mínění v dost velké míře, aby mohl přestat předstírat toleranci a demokratické hodnoty. Nyní může začít mela a jeho odpůrci mají nejspíš poslední šanci jeho nový řád porazit. Nebudou ale muset klesnout na jeho úroveň? Řeči o vypěstování viru, který by zabil všechny superhrdiny, to naznačují.
Banda 4. série: trailer | Amazon Prime Video
The Boys jsou případem výjimečné adaptace, která dalece překonala svou předlohu. O ústředním komiksu panuje častý konsenzus, že jde o celkem samoúčelné rochnění v násilným obrazech a dětinské radosti z negace komiksových klišé, ovšem bez jakéhokoliv pořádného odůvodnění. Seriál se oproti tomu stal velmi trefnou a místy mrazivou alegorií současné Ameriky a normalizace krajně pravicových hodnot. Trailer na čtvrtou řadu je pak zaplněný obrazy politických demonstrací, střetů a mítinků, jež jednoznačně evokují blížící se prezidentské volby ve Spojených státech. Stejně jako Garlandova Občanská válka tak čtvrtá řada v přímém přenosu reflektuje tíživý stav společnosti, byť mnohem konkrétněji a doslovněji.
Zároveň je ale už z těch pár záběrů jasné, že se The Boys nevzdávají ani svého mnohdy absurdně černého humoru. Ve čtvrté řadě se zjevně objeví vražedná superkuřata a šílené létající ovce s laserovým zrakem. A nebyl by to Karl Urban, aby každou větu neproměnil v cool hlášku. Zdá se tedy, že se můžeme těšit na pořádný nášup téhle nezvykle ostré satiry.
Zatím se podívejte na žebříček nejlepších seriálů na Amazon Prime podle databáze Kinoboxu. Na jeho vrcholu jsou nepřekvapivě právě The Boys.
Zdroj: Amazon Prime