Válka je tady! Prsteny moci lákají ve velkolepé ukázce na největší seriál roku

Válka je tady! Prsteny moci lákají ve velkolepé ukázce na největší seriál roku
Pán prstenů: Prsteny moci | Amazon Prime Video
Jedno se tvůrcům Prstenů moci musí nechat. Přestože první řada sklidila velmi rozporuplné reakce, které se pohybovaly od naprostého opovržení po mírnou spokojenost (což v případě světa Pána prstenů není žádná výhra), nadále směle pokračují ve svém plánu doručit nám celkově pět sezón a neohroženě přitom drancovat peněženku Jeffa Bezose.
Pán prstenů: Prsteny moci
Pán prstenů: Prsteny moci
  • Amazon Prime Video
65%
Druhá série Prstenů moci tak vypadá po vizuální stránce ještě vypiplaněji a opulentněji než ta první a je na ní vidět každičký utracený cent. Autoři Akolytky, která i přes svůj rozpočet 180 milionů dolarů vypadala jako bratříček Hvězdné brány, kde se všichni pohybovali pouze ve čtyřech kulisách, by si měli z této peněžní efektivity vzít příklad.
Nová upoutávka pak ještě více přikládá pod kotel a díky své kratší stopáží má, na rozdíl od ukázky z Comic-Conu, mnohem větší drajv, tah na branku a předkládá divákovi ještě vydatnější porci bitevních a ničivých výjevů, které mají dát jasně najevo, že válka je opravdu tady a Sauron zaútočí v plné parádě. Kouká se na to opravdu dobře a dá se očekávat, že minimálně po stránce epičnosti nás čeká největší seriálová událost roku.
Pán prstenů: Prsteny moci: finální trailer na 2. sérii | Amazon Prime Video
Jenže bude to stačit? Jak všichni víme, první série měla řadu chyb v čele s necharismatickými a nezajímavými postavami, křečovitými dialogy či podivnými scenáristickými volbami, z nichž měli čtenáři Tolkienových předloh skoro až infarkt. Na akci a dramatické pohledy soustředěný trailer pak tyto chyby sice hlasitě přehlušuje, i přesto ale otázky nemizí.
Zejména, když nakousnutá linie okolo Saurona, který svým vlivem oblbne elfa Celebrimbora, vzbuzuje už teď kvůli předešlým událostem trochu pochybnosti. Z nastaveného stylu seriálu se navíc evidentně příliš neuhnulo. Musíme tedy doufat, že se autoři alespoň trochu poučí ze svých chyb a na častých výtkách zapracovali minimálně stejně jako na akci a digitálních tricích. Druhou sérii Prstenů moci uvidíme na Amazon Prime Video od 29. srpna.
Podívejte se také na žebříček nejlepších fantasy seriálů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Amazon Prime