„Hodila mě do mraveniště a nedovolila vstát!“, tvrdí cosplayerka o fotografce

„Hodila mě do mraveniště a nedovolila vstát!“, tvrdí cosplayerka o fotografce
Chibi Juns v cosplayi | Eva Hlavatá
Na našem youtubovém kanále vyšla pátá epizoda cosplay podcastu s názvem ViBE. Tentokrát jsme si do něj pozvali rovnou dva hosty, zkušenou českou cosplayerku Chibi Juns a přední cosplay fotografku Evu Hlavatou. Obě slečny se v cosplay komunitě pohybují řadu let a podělily se o spoustu zkušeností i zábavních zážitků.
ViBE cast
ViBE cast
Chibi Juns se ke cosplayi dostala již před více než deseti lety, kdy ji zaujala svou tvorbou japonská tvůrkyně Reika, která v ní vzbudila zájem o cosplay, jež v ní zůstal dodnes. Eva Hlavatá má podobnou zkušenost, začínala jako cosplayerka, nicméně po pár letech se v ní rozvinul zápal pro fotografování, a tak se postupně dostala na úroveň, kdy se cosplay focením živí.
Jak lze něčeho takového dosáhnout? Je česká cosplay komunita dostatečně velká a ochotná platit, nebo je potřeba za penězi cestovat do zahraničí? Jaké rady má pro ty, kteří chtějí začínat (nejen) s cosplay focením a čemu je nutné se ze začátku vyvarovat?
ViBE | 5. díl | Kinobox
Společně s Chibi Juns popíšou situaci na place, a to jak z pohledu modela, tak fotografa. Během rozhovoru se také nezapomněly podělit o vtipné, někdy až lehce znepokojivé zážitky z průběhu focení, kdy jí Eva jednou například podpálila kostým dýmovnicí nebo ji posadila do mraveniště a nedovolila jí vstát dříve, než bylo dofoceno. V podcastu také nechybí zábavný kvíz, již tradičně je zde spicy challenge a v neposlední řadě prostor pro divácké otázky, kde jsme se lehce pobavili o současném velkém dramatu v cosplay komunitě.
Chibi Juns v cosplayi
Chibi Juns v cosplayi
Chibi Juns v cosplayi
Chibi Juns v cosplayi
Chibi Juns v cosplayi
A co je to vlastně ViBE? Jedná se o pohodový, hravý a hlavně velmi netradiční podcast, který jinde neuvidíte. Zajímáte se o popkulturu, jste fanoušci cosplaye a nevadí vám trochu toho šílenství? Pak byste ViBE rozhodně neměli minout.
Zdroj: Kinobox