„Olympijské zahájení bylo možná až trochu moc,“ tvrdí česká drag queen Kassie Di Wain

„Olympijské zahájení bylo možná až trochu moc,“ tvrdí česká drag queen Kassie Di Wain
Kassie Di Wain | Kassie Di Wain
Na našem youtubovém kanále vyšla čtvrtá epizoda cosplay podcastu s názvem ViBE. Tentokrát jsme si do něj pozvali přední českou drag queen Kassie Di Wain, která se do drag komunity dostala před dvěma lety a od té doby má za sebou spoustu úspěchů a ještě více živých tanečních vystoupení a soutěží.
ViBE cast
ViBE cast
Kassie Di Wain je mezi svými fanoušky velice populární a kromě toho, že je uznávanou performerkou, vystupuje okrajově také v cosplay komunitě, kde má spoustu přátel. V letošním roce se dokonce stala součástí hned několika organizačních týmů. Pomáhala s přípravou jednoho z největších českých popkulturních festivalů, Animefestu, a v současnosti vypomáhá organizačnímu týmu připravovaného conu s názvem Con Crunch, který začne již v pátek 23. srpna v Praze v Křižíkových pavilonech a skončí v neděli 25. srpna.
ViBE | 4. díl - Život drag queen, názor na kontroverzní OH | Kinobox
Během rozhovoru jsme se Kassie zeptali, co vlastně znamená slovo drag, jak se k tomu dostala a jaké má ve své kariéře cíle. V neposlední řadě jsme se ale pobavili o tom, jak to vypadá uvnitř její komunity, zda si své kostýmy vyrábí sama a jakými tělesnými modifikacemi musí projít, aby se stala „ženou“.
Kassie mimo jiné prozradila, co si myslí o kontroverzním drag vystoupení během zahájení letošních olympijských her v Paříži a proč to na ni bylo možná až trochu příliš.
Kassie Di Wain
Kassie Di Wain
Kassie Di Wain
Kuroni jako Astarion z BG 3
Moderátorka Kuroni jako Wednesday Addams
A co je to vlastně ViBE? Jedná se o pohodový, hravý a hlavně velmi netradiční podcast, který jinde neuvidíte. Zajímáte se o popkulturu, jste fanoušky cosplaye a nevadí vám trochu toho šílenství? Pak byste ViBE rozhodně neměli minout.
Podcast ViBE můžete sledovat také na Spotify a na YouTube kanále Kinoboxu, kde nové díly uvidíte vždy s menším předstihem.
Zdroj: Kinobox