Butler a Worthington v lovu na prezidenta

Butler a Worthington v lovu na prezidenta
butler-a-worthington-v-lovu-na-prezidenta-1
Politický thriller ponese název Hunter Killer a bude vyprávět o kapitánovi americké ponorky a veliteli elitního komanda, kteří se společně pokusí zachránit ruského prezidenta ze spárů šíleného ruského generála (trochu z toho dýchají osmdesátkové akčňáky, že?). Původně měl snímek režírovat zkušený Phillip Noyce, který před nedávnem zaválel peckou Salt (dějově je to samozřejmě hovadina, ale prostě skvěle natočená). Noyce dal však nakonec přednost sci-fi Timeless a tak bude Hunter Killer režírovat Antoine Fuqua.

Těžko říct, jestli je to dobrá volba. Fuqua má na triku Training Day, Slzy slunce, Odstřelovače a Krále Artuše, z čehož si můžete lehce vyvodit, o jak nestabilního autora jde. Fuqua dokáže na jedné straně natočit opravdu napínavou scénu či strhující akci a přitom umí stejně dobře uspávat a nudit. Těžko proto tipovat, jak dopadne Hunter Killer. Jistí si můžeme být pouze tím, že se na záchrannou misi společně vydají Gerard Butler a Sam Worthington. Což je více než obstojný tandem.
Víte že?...
... roli zkorumpovaného detektiva Alonza Harrise z Training Day, za kterou Denzel Washington dostal Oscara, odmítl Bruce Willis? Ten si později spolupráci s Fuguou vynahradil u válečných Slz slunce.