Sydney Sweeney bude „Češkou“ Kim Novak. Film o hollywoodském skandálu doplní i hvězda Vetřelce

Sydney Sweeney bude „Češkou“ Kim Novak. Film o hollywoodském skandálu doplní i hvězda Vetřelce
Sydney Sweeney na newyorské premiéře filmu Reality v květnu 2023 | Getty Images
Jednadevadesátiletá Kim Novak se narodila roku 1933 jako Marylin Pauline Novak do rodiny československých přistěhovalců v Chicagu. Evropské kořeny nehodlala zapřít ani v době, kdy už o její uhrančivou tvář, blonďaté vlasy a charakteristický chraplák bojovali přední hollywoodští filmaři. Nejslavněji spolupracovala s Alfredem Hitchcockem na pozdní noir klasice Vertigo, kde si poradila s jednou z nejtajemnějších i nejsvůdnějších ženských rolí kinematografie.
Kim Novak
Kim Novak

Herečka

6.7
Vztah s Davisem, jenž často vystupoval v muzikálech a po boku Franka Sinatry či Deana Martina působil v profesním i přátelském uskupení tehdejších Dannyho parťáků, prosákl na veřejnost. A také k mocnému producentovi Columbia Pictures Harrymu Cohnovi, jenž téhle romanci podrážel nohy. „Sammy přišel při nehodě o oko a Harry Cohn vyhrožoval, že jej připraví i o druhé. Nepochybuji o tom, že by na to povolal své gangsterské kamarády. Cohn byl bezpochyby spřáhnutý s mafií,“ vzpomínala Novak pro Guardian. Devět dní poté, co se zprávy o jejich plánovaném sňatku objevily v chicagské kolonce věnované drbům, se Davis oženil s Afroameričankou Loray White.
Kim Novaková: Hvězda s duší rebelky
Kim Novaková: Hvězda s duší rebelky | Paramount Pictures / Alfred J. Hitchcock Productions
Příběh z filmového zákulisí, který Domingo začne natáčet poté, co společně se Sweeney splní herecké povinnosti vůči třetí řadě Euforie, tak může vyzradit mnohé o vykořisťování hvězd v tradiční studiové éře. Natáčet se pochopitelně bude v Los Angeles a Sweeney se opět zmocní také producentské úlohy. Film má jinak pod palcem Miramax, jehož CEO Jon Glickman si projekt sám prosadil a scénář připraví relativně nezkušený Matthew Fantaci.
Pro Sweeney půjde o lehce vychýlený návrat do kůže sexsymbolu. Dřívější hereckou star ještě neztvárnila, ale dnešní generace ji zná především jako vyzývavou krásku z Euforie či romantické komedie S tebou nikdy. V současnosti nicméně natáčí životopis boxerky Christy Martin a na zákulisních fotkách se proměnila v osvalenou brunetu. Objeví se také jako houževnatá služebná v domě podezřelého blahobytu v nadcházející adaptaci románu The Housemaid s Amandou Seyfried a Ron Howard ji poslal na Galapágy v historickém dobrodružném dramatu Eden.
Rustin
Euforie
Vetřelec: Romulus
Kim Novak
Sammy Davis Jr., hvězda mnoha talentů
Domingo loni slýchal pouze uznání za filmy Rustin a Sing Sing, herecké zkušenosti má opravdu rozmanité a stačil režírovat několik epizod seriálu Živí mrtví. V biografii Michaela Jacksona od Antoineho Fuquy se na jaře představí jako zpěvákův otec Joe Jackson.
To jednatřicetiletý David Jonsson je v současnosti na vzestupu díky seriálu Sektor a hlavně sci-fi hororu Vetřelec: Romulus. V něm bravurně zahrál „schizofrenního“ androida Andyho a rychle si získal srdce publika v jinak infarktově napínavém boji o přežití. V roli slavného hudebníka a po boku hvězdné Sweeney může svou pozici upevnit, objeví se navíc i v adaptaci Kingovy rané povídky The Long Walk od Francise Lawrence.
Podívejte se na žebříček nejlepších hereček podle databáze Kinoboxu.
Zdroje: Deadline, Kinobox